Επίθεση μελών της Χ.Α. σε δημοσιογράφους στη Χίο

Επίθεση μελών της Χ.Α. σε δημοσιογράφους στη Χίο

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο δημοσιογράφοι καταγγέλουν ότι δέχτηκαν επίθεση από μέλη της Χ.Α. κατά την επεισοδιακή διαμαρτυρία πολιτών της Χίου για το μεταναστευτικό – προσφυγικό, στην κεντρική πλατεία του νησιού.

Η πορεία με κατεύθυνση τους καταυλισμούς στο ΔΗΠΕΘΕ και στη Σούδα ήρθε αντιμέτωπη με ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και ΜΑΤ, και στις 8 το βράδυ σημειώθηκαν συγκρούσεις των αστυνομικών με τους διαδηλωτές, ενώ έγινε περιορισμένη χρήση χημικών,

Σύμφωνα με μάρτυρες, στην είσοδο του καταυλισμού βρίσκονταν ήδη αστυνομικές δυνάμεις, ενώ μέσα από τον καταυλισμό είχαν ξεσηκωθεί ομάδες προσφύγων και μεταναστών,

Όπως καταγγέλει ο διευθυντής του astraparis.gr, Γιάννης Στέβης, η ένταση κορυφώθηκε όταν διαδηλωτές προσπάθησαν να διασπάσουν τον αστυνομικό κλοιό με αποτέλεσμα ο ίδιος να δεχθεί επίθεση από τον εμφανιζόμενο ως εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής στη Χίο κ. Ματθαίο Μερμηγκούση, ο οποίος τον κτύπησε στο χέρι, του άρπαξε την κάμερα και την πέταξε στο έδαφος.

Αρνήθηκε δε να την δώσει πίσω και την παρέδωσε σε εκπρόσωπο της αστυνομίας.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του κ Στέβη, η επίθεση έγινε ενώ αυτός βρισκόταν πίσω από την γραμμή των ΜΑΤ και άλλων αστυνομικών, οι οποίοι αρνήθηκαν να προβούν σε σύλληψη του κ. Μερμηγκούση, παρά το ότι τους ζητήθηκε.

Σε άλλο περιστατικό, όπως αναφέρουν μαρτυρίες ανθρώπων που βρίσκονταν στη διαδήλωση, φραστική επίθεση δέχθηκε ο δημοσιογράφος του politischios.gr κ. Παντελής Φύκαρης, ενώ οι δημοσιογράφοι καταδιωκόμενοι κατέφυγαν σε καταστήματα της περιοχής ή απομακρύνθηκαν για να αποφευχθούν σοβαρότερα επεισόδια σε βάρος τους.

Οι πολίτες της Χίου διαφωνούν και με τη λύση που αποφασίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα στη σύσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης υπό την προεδρία του αναπληρωτή υπουργού Γιάννη Μουζάλα.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε να μεταφερθούν από το νησί περίπου 500 άτομα, κάτι που ωστόσο δεν έχει ακόμη υλοποιηθεί. Παράλληλα, θα κατασκευαστεί ένας ακόμη χώρος φιλοξενίας και θα επανενεργοποιηθεί χώρος κράτησης που λειτουργούσε παλαιότερα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή