Την πρώτη θέση στις ασφαλίσεις ζωής στοχεύει η NN Hellas

Την πρώτη θέση στις ασφαλίσεις ζωής στοχεύει η NN Hellas

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην εδραίωση της NN Hellas στην πρώτη θέση των εταιρειών στις ασφαλίσεις ζωής στην Ελλάδα στοχεύει η νέα διοίκηση της εταιρείας. Το μερίδιό της στις ασφαλίσεις ζωής και υγείας το 2015 διαμορφώθηκε στο 19% περίπου, κατατάσσοντάς την στην πρώτη θέση μεταξύ των ασφαλιστικών εταιρειών του κλάδου ζωής και, σύμφωνα με τη νέα πρόεδρο και διευθύνουσα σύμβουλο της NN Hellas Μαριάννα Πολιτοπούλου, η πορεία του εξαμήνου του 2016 επιβεβαιώνει την τάση αυτή. Οχημα για την κατάταξη της εταιρείας στην πρώτη θέση αποτέλεσε η πολιτική της στον τομέα των αποταμιευτικών ασφαλιστικών προγραμμάτων, με την προώθηση στην αγορά των δύο επενδυτικών προϊόντων Orange Genius και Smart Plan, που διατίθενται από το δίκτυο πωλήσεων της ΝΝ και το δίκτυο της Τράπεζας Πειραιώς αντίστοιχα. Τα προϊόντα ενίσχυσαν τον κύκλο εργασιών της εταιρείας με ασφάλιστρα 150 εκατ. ευρώ από τον Απρίλιο του 2015, εκτοξεύοντας τον τζίρο της παρά τους περιορισμούς των capital controls, που επηρέασαν αρνητικά το σύνολο της ασφαλιστικής αγοράς του κλάδου αποταμίευσης.

Παρουσιάζοντας τη στρατηγική της ΝΝ στην Ελλάδα, η κ. Πολιτοπούλου έθεσε ως προτεραιότητα για την εταιρεία να αποτελεί «πρώτη επιλογή του πελάτη τόσο για την αποταμίευση όσο και για την υγεία», καθώς και την ενίσχυση της συνεργασίας της με την Τράπεζα Πειραιώς, που συνιστά σημαντικό κανάλι διανομής. Στον κλάδο υγείας, η εταιρεία προωθεί τις απευθείας (direct) πωλήσεις προγραμμάτων μέσω της νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας, ενώ ενισχύει τη συνεργασία της με τα μεγάλα νοσοκομεία της χώρας.

Η κ. Πολιτοπούλου δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο εξαγορών στον κλάδο, με αιχμή την Εθνική Ασφαλιστική, όταν ανοίξει η διαδικασία της πώλησης από τον όμιλο της ΕΤΕ. «Εξετάζουμε όλες τις πιθανές επενδύσεις», σημείωσε, θέτοντας ως στόχο για το 2016 την επιστροφή στην κερδοφορία και την περαιτέρω ψηφιοποίηση των υπηρεσιών της προς όφελος του πελάτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή