Μήνυση υπέβαλε ο Ιβάν Σαββίδης κατά του Alpha

Μήνυση υπέβαλε ο Ιβάν Σαββίδης κατά του Alpha

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μήνυση υπέβαλε ο Ιβάν Σαββίδης κατά του Alpha για το αδίκημα της ψευδούς καταμήνυσης. Η έγκληση κατατέθηκε από τους δικηγόρους του επιχειρηματία σε συνέχεια της μηνυτήριας αναφοράς που είχε υποβάλλει ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha κατά του κου. Σαββίδη, κατηγορώντας τον για επιβουλή της δημόσιας τάξης λόγω της συμπεριφοράς του κατά τη διάρκεια της διαδικασίας δημοπράτησης των τηλεοπτικών αδειών.

Συγκεκριμένα, τα αδικήματα για τα οποία ζήτησε ο Alpha να διωχθεί ο επιχειρηματίας μέσω της μήνυσης που υπέβαλλε ο καθηγητής Πάνος Λαζαράτος, αφορούσαν στο κακούργημα της απάτης μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή και τα πλημμελήματα της απατηλής πρόκλησης βλάβης και της επιβουλής της  δημόσιας τάξης.

Οι σχετικές αξιώσεις του Alpha, όπως είχε πει ο κ.Λαζαράτος, εκκινούσαν από «τις ενέργειες και τις δηλώσεις του κ.Σαββίδη, σύμφωνα με τις οποίες προσπάθησε σκόπιμα να ανεβάσει το τίμημα εις βάρος των άλλων συμμετεχόντων και μάλιστα έδωσε δύο μηδενικές προσφορές. Θα ακολουθήσει αύριο και καταγγελία στην ΕΕ για παραβαση γενικών αρχων των διαγωνισμών».   

Ο συνήγορος του κου. Σαββίδη, Αλέξανδρος Λυκουρέζος, απάντησε σήμερα στις κατηγορίες του Alpha με κατάθεση μήνυσης λόγω ψευδούς καταμήνυσης, αμφισβητώντας την αλήθεια των ισχυρισμών του Aplha, και αναφέροντας πως ο Ιβάν Σαββίδης «δεν είναι διατεθειμένος να επιτρέψει τέτοιες αήθεις επιθέσεις στο πρόσωπό του, γι’ αυτό και κατέφυγε στην προστασία της ελληνικής δικαιοσύνης».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του συνηγόρου του Ιβάν Σαββίδη, Αλ. Λυκουρέζου: 

«Υποβλήθηκε σήμερα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών έγκληση εκ μέρους του εντολέως μου, κ. Ιβάν Σαββίδη κατά των νομίμων εκπροσώπων της εταιρείας «ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΕ» για το αδίκημα της ψευδούς καταμήνυσης.

Μετά το πέρας της δημοπρασίας των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών, η εταιρεία «ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΕ», έχοντας πια αποκλεισθεί, είχε την ατυχή έμπνευση να υποβάλει σε βάρος του κ. Σαββίδη μία – ουσιαστικά αβάσιμη και νομικά αθεμελίωτη – μηνυτήρια αναφορά για τέλεση δήθεν κακουργηματικών και πλημμεληματικών πράξεων εκ μέρους του, ευελπιστώντας ότι με τον τρόπο αυτόν θα τορπίλιζε τη σχετική διαδικασία και θα ακύρωνε το αποτέλεσμα της δημοπρασίας.

Ο κ. Σαββίδης κατανοεί την απελπισία των νομίμων εκπροσώπων της εταιρείας «ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΕ», δεν είναι όμως διατεθειμένος να επιτρέψει τέτοιες αήθεις επιθέσεις στο πρόσωπό του, γι’ αυτό και κατέφυγε στην προστασία της ελληνικής δικαιοσύνης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή