Πολάκης – Φίλης συμμαχία

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο κ. Ν. Φίλης, παρά το γενικώς μειλίχιο ύφος και τις συχνά κατευναστικές τοποθετήσεις, είναι επί της ουσίας άνθρωπος από ατσάλι, όπως θα λέγαμε την εποχή των σοβιέτ. Ο απόλυτος επαγγελματίας του ΣΥΡΙΖΑ, με αρραγές σύστημα αντιμετώπισης των «εχθρών», όσο πολλοί και αν είναι, όσο δίκιο κι αν έχουν. Σπεσιαλίστας στο να περιφρονεί την πραγματικότητα, γνήσιος βολονταριστής, ειδικευμένος να παρουσιάζει το κρέας ως ψάρι, να πλασάρει τις αδυναμίες της διακυβέρνησής τους ως ιδεολογικές ή επιστημονικές επιλογές. Χαρακτηριστικό, τυπικό παράδειγμα της Φίλιας λογικής, τα μαγειρέματα του ωραρίου στο δημοτικό αλλά και οι αλλαγές στα προγράμματα του γυμνασίου. Ολη η Ελλάδα καταγγέλλει ότι έγιναν για την εξοικονόμηση προσωπικού, ο υπουργός μάς κατακεραυνώνει με  εκπαιδευτικές  θεωρίες  γραμμένες στο… διάλειμμα.

Εχθές κι όταν η συντριπτική πλειονότητα των μέσων ενημέρωσης είχε εξεγερθεί με την ανάρμοστη συμπεριφορά του συναδέλφου του κ. Παύλου Πολάκη, ο οποίος επιτέθηκε αγενώς και με κτυπήματα κάτω από τη μέση στη δημοσιογράφο Ευαγγελία Τσικρίκα, ο κ. Φίλης ισχυρίστηκε ότι όλα είναι θέμα ύφους. Παρέκαμψε, λοιπόν, το γεγονός ότι ο υφυπουργός Υγείας τη χαρακτήρισε «λιβανιστήρι και θεραπαινίδα των παρανόμων καναλαρχών», επειδή εργάζεται στον ALPHA και επειδή, βεβαίως, τόλμησε να απευθύνει ερώτηση στον πρωθυπουργό, στη συνέντευξη Τύπου της Θεσσαλονίκης, ως μέλλουσα άνεργη με ευθύνη της κυβέρνησής του. Παρέκαμψε ότι ο συνάδελφός του, με μια πρωτοφανή ενέργεια στοχοποίησης της δημοσιογράφου, ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Facebook αναμνηστικές φωτογραφίες της στο Κοινοβούλιο με τον Α. Σαμαρά και τη Σοφία Βούλτεψη, με σκοπό, βέβαια, να αποδείξει ότι ταυτίζεται με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Επειδή ενόχλησε η ερώτηση, στήνεται επιχείρηση ηθικής εξόντωσης. Η Τσικρίκα στο φαντασιακό των φανατικών είναι εχθρός του λαού, δεν είναι εργαζόμενη στον σταθμό, είναι θεραπαινίς του καναλάρχη, δεν βγήκε φωτογραφία με τον τότε πρωθυπουργό στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ρεπορτάζ που ασκεί, αλλά επειδή ανήκει στο κόμμα!

Ε, λοιπόν, όχι, δεν είναι ολοκληρωτική συμπεριφορά αυτή, κατά τον κ. Φίλη, είναι θέμα στυλ, τρόπου έκφρασης. Οχι μόνο τα παρέκαμψε όλα, αλλά, σαν γκραν μετρ της χειραγώγησης, ισχυρίστηκε ότι και ο ίδιος αλλά και ο κύριος υφυπουργός είναι θύματα ενός σχεδίου εξόντωσης, δολοφονίας χαρακτήρων, όπως είπε. Ο θύτης μετατρέπεται σε θύμα, επειδή κάποιοι δημοσιογράφοι ακολούθησαν τον Πολάκη σε ακραίους χαρακτηρισμούς. Οχι άδικους, πάντως.

Και η πρακτική Πολάκη και η τακτική Φίλη είναι πολύ επικίνδυνες για τη δημοκρατία. Το κρίσιμο θέμα είναι εάν η κυβέρνηση αποδέχεται τις πρακτικές εξόντωσης, εάν συμφωνεί με τον Πολάκη, εάν καλύπτεται από τον Φίλη. Τρέμω στην ιδέα και μόνο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή