Βολές Βουλγαρίας κατά ΕΕ για έλλειψη αλληλεγγύης στο προσφυγικό

Βολές Βουλγαρίας κατά ΕΕ για έλλειψη αλληλεγγύης στο προσφυγικό

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους κατηγόρησε την ΕΕ για έλλειψη αλληλεγγύης προς τη χώρα του στο προσφυγικό και ανέφερε ότι θα ζητήσει από τους ηγέτες των 27 στην αυριανή Σύνοδο Κορυφής στην Μπρατισλάβα την άμεση απελευθέρωση βοήθειας ύψους 160 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των συνοριακών ελέγχων.

Όπως αναφέρει η εξειδικευμένη στα ευρωπαϊκά θέματα ιστοσελίδα Euractiv, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν, ο κ. Μπορίσοφ ανέφερε επίσης: «Την περασμένη εβδομάδα οι Έλληνες πήραν 165 εκατ. ευρώ. Φυσικά, ο Επίτροπος είναι Έλληνας».

Ο κ. Όρμπαν από την πλευρά του εξέφρασε θαυμασμό για τον τρόπο με τον οποίο η Βουλγαρία ελέγχει τα σύνορά της με την Τουρκία. «Δεν είναι δυνατόν η ΕΕ να έχει συμφωνήσει να καταβάλει 3 δισ. ευρώ προς την Τουρκία, η οποία δεν είναι μέλος της ΕΕ, αλλά να μη βοηθά τη Βουλγαρία με 160 εκατ. ευρώ», σχολίασε ο ίδιος, σύμφωνα με το βουλγαρικό Τύπο, τον οποίο επικαλείται η Euractiv.

Σχετικά τέλος με πρόσφατη δήλωση του υπουργού Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Ζαν Άσελμπορν, ο οποίος ανέφερε ότι η Ουγγαρία θα πρέπει να εκδιωχθεί από την ΕΕ, ο Όρμπαν σχολίασε: «Δεν δεχόμαστε από έναν πρώην κομμουνιστή να κάνει μαθήματα περί δημοκρατίας σε μια χώρα που πολέμησε τον κομμουνισμό επί 40 χρόνια».

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή