Ματιές στον κόσμο

2' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΟΡΕΙΑ ΑΓΓΛΙΑ

Γλυπτική στο Chatsworth House

O Δούκας και η Δούκισσα του Ντέβονσαϊρ φωτογραφήθηκαν μπροστά στο γλυπτό «Lilas» της Ζάχα Χαντίντ στη διάρκεια της καθιερωμένης φθινοπωρινής έκθεσης «Beyond Limits» στους κήπους του Chatsworth House, το οποίο τους ανήκει επί σειρά 16 γενεών. Το Chatsworth House, στη βόρεια Αγγλία, φημίζεται για την αρχιτεκτονική, τους κήπους και κυρίως τις τεράστιες συλλογές τέχνης, που απλώνονται σε 30 αίθουσες και περιλαμβάνουν πάνω από 4.000 έργα, από αιγυπτιακή τέχνη έως Ρέμπραντ και Λούσιαν Φρόιντ. Η έκθεση «Beyond Limits» έχει καθιερωθεί εδώ και 11 χρόνια από τον οίκο Sotheby’s ως εξαιρετικό γεγονός μεγάλων διαστάσεων γλυπτικής στους κήπους του Chatsworth House. Υπάρχουν έργα διάσπαρτα στη φύση, της Ζάχα Χαντίντ, της Κριστίνα Ιγκλέσιας, του Bruce Munro, της Joana Vasconcelos, του Αριστίντ Μαγιό, του Ρίτσαρντ Χάτσον και άλλων. Η έκθεση διαρκεί ώς τις 30 Οκτωβρίου και καθιστά το Ντέρμπισαϊρ προορισμό.

ΣΤΟΥΤΓΑΡΔΗ

Ο λύκος που ζωντανεύει

Υπάλληλος  του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας της Στουτγάρδης εργάζεται πάνω σε έναν ταριχευμένο λύκο, ο οποίος είχε πέσει θύμα τροχαίου το 2015. Το Μουσείο οργανώνει ειδικά προγράμματα για το κοινό, μέσα από τα οποία μπορούν να παρακολουθήσουν το «ζωντάνεμα» των εκθεμάτων και να κατανοήσουν τα διάφορα είδη. Αυτός ο λύκος έγινε σταρ για μία ημέρα.

ΛΟΝΔΙΝΟ

Σερ Νίκολας Σερότα

Προσωπικότητα στον χώρο της σύγχρονης τέχνης και του πολιτιστικού μάνατζμεντ, ο σερ Νίκολας Σερότα δεν είναι πλέον διευθυντής της Tate Gallery στην Αγγλία, έπειτα από επιτυχή κύκλο 28 ετών. Η κυβερνητική ανακοίνωση στη Βρετανία έκανε λόγο για αλλαγή καθηκόντων του Νίκολας Σερότα, ο οποίος από τον Φεβρουάριο 2017 αναλαμβάνει το Arts Council England.

NEA YOΡΚΗ

Το τρίπτυχο του Χανς Μέμλινγκ

Η ανασύνθεση του περίφημου Τρίπτυχου του Χανς Μέμλινγκ, που ολοκληρώθηκε το 1470 στην Μπριζ, είναι ένα από τα ισχυρά δέλεαρ για να επισκεφθεί κανείς τη Morgan Library στη Νέα Υόρκη. Η έκθεση για τον Μέμλινγκ με επίκεντρο το Τρίπτυχο θα διαρκέσει έως τις 8/1/17. Το Τρίπτυχο διαλύθηκε τον 18ο αιώνα και το κεντρικό τμήμα ανήκει στο Musei Civici στη Βιτσέντσα.

HΠΑ

«Star Trek» γραμματόσημα

Για τα 50 χρόνια της θρυλικής τηλεοπτικής σειράς «Star Trek», που προβαλλόταν στην ελληνική ασπρόμαυρη τηλεόραση με τον τίτλο «Ταξίδι στ’ αστέρια», η Αμερικανική Ταχυδρομική Υπηρεσία εξέδωσε νέα επετειακή σειρά γραμματοσήμων. Ηδη η σειρά έγινε δημοφιλής, γιατί δεν απευθύνεται μόνο στους φιλοτελιστές αλλά και στα εκατομμύρια άτομα που ενθουσιάζονται με κάθε προϊόν που έχει σχέση με την κουλτούρα του «Star Trek». Η σειρά κυκλοφόρησε λίγο πριν από την επέτειο των 50 χρόνων από την προβολή του πρώτου επεισοδίου, που έγινε στις 8 Σεπτεμβρίου 1966.

ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

Το νέο άλμπουμ της ΜΙΑ

Πολλά θετικά γράφτηκαν κυρίως για το εξώφυλλο του νέου άλμπουμ της ΜΙΑ, της Βρετανής, ινδικής καταγωγής, ράπερ, ντιζάινερ, φωτογράφου και εικαστικού. Λιγότερο θετικές ήταν οι εκτιμήσεις για τα τραγούδια στο νέο άλμπουμ με τίτλο «AIM», που, όμως, περιλαμβάνει και το «Go off», το βασικό σινγκλ της Μ.Ι.Α., το οποίο προβάλλεται ως ένα καλλιτεχνικό υβρίδιο, που στα 40 της χρόνια επενδύει σε πολλά δημιουργικά μέτωπα από τη μουσική μέχρι τη μόδα και την οπτική κουλτούρα της μητρόπολης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή