Δώστε Wi Fi στον λαό!

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φανταστείτε να υπήρχε μια πόλη που να προσέφερε στους πολίτες της δωρεάν πρόσβαση στο ίντερνετ σχεδόν σε κάθε πεζοδρόμιό της. Αυτό ακριβώς έχουν κατά νου οι αρχές της Νέας Υόρκης, που σταδιακά αντικαθιστούν περίπου 7.500 παρωχημένους τηλεφωνικούς θαλάμους με τα λεγόμενα Links, τα οποία δημιούργησε η κοινοπραξία CityBridge.

Πρόκειται για κομψά κιόσκια που παρέχουν χωρίς χρέωση ταχύτατο ίντερνετ, θύρες USB για φόρτιση συσκευών, πραγματοποίηση κλήσεων οπουδήποτε στις ΗΠΑ και, χάρη στα tablets με τα οποία είναι εξοπλισμένα, δυνατότητα πλοήγησης στο διαδίκτυο, πρόσβασης σε χάρτες, αναζήτησης δρομολογίων συγκοινωνιών και άλλες χρήσιμες πληροφορίες.

Ηδη λειτουργούν πιλοτικά σε δύο δήμους και οι Νεοϋορκέζοι καλούνται να τα δοκιμάσουν και να συνεισφέρουν με τις παρατηρήσεις τους. Aπαξ και γίνουν μέρος της καθημερινότητας των κατοίκων -ποιος ξέρει-, μπορεί και να δούμε πολλούς να μεταφέρουν το γραφείο τους στο… πεζοδρόμιο.

www.link.nyc

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή