Χαμηλές πτήσεις

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην παραλία του Brighton, στο σημείο όπου κάποτε βρισκόταν η αφετηρία της γραφικής Δυτικής Προβλήτας, άνοιξε στις αρχές Αυγούστου τις πύλες του για το κοινό ο i360, ο εντυπωσιακός πύργος-παρατηρητήριο της British Airways, ύψους 162 μ.

Κατά την άφιξη, οι επισκέπτες -αυστηρά 200 τη φορά- υποβάλλονται σε έλεγχο ασφαλείας τύπου αεροδρομίου και επιβιβάζονται στη φουτουριστική γυάλινη άκατο που «γλιστράει» πάνω-κάτω στον λεπτεπίλεπτο άξονα της κατασκευής, προσφέροντας πανοραμική θέα στην πόλη από ύψος 138 μ.

Οι «πτήσεις» διαρκούν 20 λεπτά το πρωί και μισή ώρα μετά τις 18.00 το απόγευμα, οπότε και λειτουργεί μπαρ εντός της γυάλινης ακάτου. Αν και συχνά αποκαλούν τον i360 «τελεφερίκ», λόγω της τεχνολογίας που χρησιμοποιεί, οι αρχιτέκτονες που τον σχεδίασαν, οι Marks Barfield του εμβληματικού London Eye, προτιμούν να τον ονομάζουν «κάθετη προβλήτα».

Και αυτό γιατί, όπως η Δυτική Προβλήτα που από το 1866 έως το 2003 δέσποζε στη θέση του, προσφέρεται για σουλάτσα, αν και πλέον… εναέρια.

http://britishairwaysi360.com

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή