ΤτΕ για Attica Bank: «Μπλόκo» στο νέο Δ.Σ., πάγος στις χορηγήσεις δανείων

ΤτΕ για Attica Bank: «Μπλόκo» στο νέο Δ.Σ., πάγος στις χορηγήσεις δανείων

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αρνητική ήταν η απάντηση της Τράπεζας της Ελλάδος στην πρόταση του βασικού μετόχου της Attica Bank, του ΤΣΜΕΔΕ, για τον σχηματισμό νέου διοικητικού συμβουλίου. Παράλληλα σε μια ασυνήθιστη κίνηση η ΤτΕ προχώρησε στην απαγόρευση χορήγησης νέων δανείων έως ότου επιλυθούν τα εκκρεμή ζητήματα.

Πριν λίγο ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Διεύθυνσης Εποπτείας της ΤτΕ η οποία απέρριψε τέσσερα από τα νέα μέλη του ΔΣ: τον κ. Παναγιώτη Ρουμελιώτη, που προορίζονταν για τη θέση του Διεθύνοντος Συμβούλου, τον κ. Γεράσιμο Σαπουτζόγλου, για τη θέση του προέδρου, τον κ. Κωνσταντίνος Μακέδο, εκπρόσωπος του ΤΣΜΕΔΕ και την κα Αννα Πουσκούρη. Ειδικότερα σε ότι αφορά τον κ. Ρουμελιώτη κρίθηκε μη κατάλληλος για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου λόγω έλλειψης εκτελεστικής εμπειρίας σε πιστωτικό οργανισμό. Σημειώνεται ότι επιτόπιος εποπτικός έλεγχος της Τράπεζας της Ελλάδος και του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού που πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι αποκάλυψε πληθώρα προβλημάτων στην τράπεζα και οι εποπτικές αρχές απαίτησαν άμεση συμμόρφωση προειδοποιώντας για τον κίνδυνο λήψης λίαν επώδυνων εποπτικών μέτρων.

Σημειώνεται ότι στο τέλος του πρώτου εξαμήνου η Attica Bank εμφάνιζε δείκτη μη εξυπηρετούμενων πιστωτικών ανοιγμάτων 57% ενώ ο μέσος όρος των συστημικών τραπεζών βρίσκεται στο 45%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή