«Απαλλοτρίωση» 180.000 ευρώ από τη Ρούπα

«Απαλλοτρίωση» 180.000 ευρώ από τη Ρούπα

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tην καταζητούμενη για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα» Πόλα Ρούπα «βλέπει» η ΕΛ.ΑΣ. στη ληστεία υποκαταστήματος τράπεζας στη Μαλεσίνα Φθιώτιδας, το μεσημέρι της Τετάρτης. Οι κουβέντες που φέρεται να αντάλλαξε με υπαλλήλους και πελάτες στη διάρκεια της ληστείας (αναφέρθηκε σε «απαλλοτρίωση χρημάτων» και χαρακτήρισε τη ληστεία «κοινωνική παρέμβαση»), σε συνδυασμό με το βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας οδηγούν τους αστυνομικούς στο συμπέρασμα ότι η σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη ήταν η μία από τους τρεις ενόπλους που στις 2.15 μ.μ. μπούκαραν στην τράπεζα αφαιρώντας από τα ταμεία, το χρηματοκιβώτιο και το ΑΤΜ 180.000 ευρώ. Γι’ αυτό και μόλις το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. απέκτησε ολοκληρωμένη εικόνα για το συμβάν ανέθεσε την έρευνα όχι στην Ασφάλεια Φθιώτιδας αλλά στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι τρεις δράστες μπήκαν στο υποκατάστημα στις 2.15 μ.μ., δηλαδή λίγο πριν κλείσουν οι πόρτες του για το κοινό. Συμμετείχαν, σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, δύο γυναίκες και ένας άνδρας. Φορούσαν περούκες όχι όμως και μάσκες και ήταν οπλισμένοι με πιστόλια. Ακινητοποίησαν τους τέσσερις υπαλλήλους και τους τρεις πελάτες που «εγκλωβίστηκαν» στο εσωτερικό και υποχρέωσαν την υπεύθυνη του υποκαταστήματος να τους παραδώσει τα χρήματα από τα ταμεία και το ΑΤΜ και να απασφαλίσει το χρηματοκιβώτιο, προκειμένου να αφαιρέσουν το περιεχόμενό του. Κατά πληροφορίες, η ληστεία είχε διάρκεια 15 λεπτά και λεία 180.000 ευρώ. Σ’ αυτό το διάστημα, η γυναίκα που «ταυτοποιείται» ως η Πόλα Ρούπα φέρεται –σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες– να χαρακτήρισε τη ληστεία «κοινωνική παρέμβαση» και «απαλλοτρίωση», φρασεολογία που σήμανε συναγερμό στους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ.

Πλαστές πινακίδες

Οι δράστες διέφυγαν από τη Μαλεσίνα με ένα Toyota Starlet, που μιάμιση ώρα αργότερα βρέθηκε κρυμμένο και εγκαταλελειμμένο σε ελαιώνα κοντά στη Λάρυμνα Βοιωτίας. Τη στιγμή που το αυτοκίνητο έφευγε από τη Μαλεσίνα έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας τις οποίες κατέγραψαν κάτοικοι και ενημέρωσαν σχετικά την ΕΛ.ΑΣ. Προέκυψε ότι αντιστοιχούσαν σε Ι.Χ. αλλοδαπού που ζει στον Θεολόγο και έχει πριν από καιρό παραδώσει – αποσύρει τις συγκεκριμένες πινακίδες κυκλοφορίας. Στον ελαιώνα που εντοπίστηκε το Toyota δεν είχε πινακίδες και από τον έλεγχο με βάσει τον αριθμό πλαισίου του διαπιστώθηκε ότι είχε κλαπεί στις 22 Μαΐου από το Μαρούσι. Πριν το εγκαταλείψουν οι επιβάτες του έριξαν στο εσωτερικό χλωρίνη προκειμένου να εξαφανίσουν ίχνη DNA τους. Αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση εκτιμούν ότι με τα χρήματα από τη λεία η καταζητούμενη Ρούπα θα χρηματοδοτήσει την περαιτέρω δράση της και μάλιστα δεν αποκλείουν να αποπειραθεί εκ νέου να βοηθήσει τον σύντροφό της Νίκο Μαζιώτη να αποδράσει από τις φυλακές Κορυδαλλού, όπως έκανε τον περασμένο Φεβρουάριο, δίχως επιτυχία. Υπενθυμίζεται ότι η Ρούπα, όπως παραδέχτηκε σε πρόσφατη επιστολή της στο Διαδίκτυο, συμμετείχε σε ένοπλη ληστεία υποκαταστήματος τράπεζας που λειτουργεί στο νοσοκομείο «Σωτηρία» τον Ιούνιο του 2015.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή