Εξαγορές, επενδύσεις και διείσδυση σε νέες αγορές για την «Παυλίδης»

Εξαγορές, επενδύσεις και διείσδυση σε νέες αγορές για την «Παυλίδης»

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιθετική στρατηγική ανάπτυξης, που συνδυάζει εξαγορές ομοειδών επιχειρήσεων, επενδύσεις για μηχανολογικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας και διείσδυση σε νέες αγορές (Ινδία, Πακιστάν, Μεξικό), υλοποιεί η δεύτερη γενιά της οικογένειας Παυλίδη, που εκπροσωπεί μία από τις πλέον διεθνοποιημένες ελληνικές επιχειρήσεις (ποσοστό εξαγωγών 95%) και την κορυφαία εταιρεία του κλάδου εξόρυξης και επεξεργασίας μαρμάρου και γρανίτη στη χώρα μας.

Οι πληροφορίες της «Κ» αναφέρουν ότι τις επόμενες εβδομάδες θα ανακοινωθούν εξαγορές εταιρειών στον κλάδο εξόρυξης μαρμάρων σε Ελλάδα και γειτονικά κράτη (Βουλγαρία κ.ά.). Ηδη έχουν βολιδοσκοπηθεί οι εταιρείες που ενδιαφέρουν την «Παυλίδης» και έχουν ξεκινήσει οι επαφές για την ολοκλήρωση των εξαγορών. Ταυτόχρονα η διοίκηση υλοποιεί επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 7,5 εκατ. ευρώ, που ολοκληρώνεται την επόμενη διετία με αντικείμενο την ανανέωση του μηχανολογικού εξοπλισμού με γραμμές ρομποτικής τεχνολογίας. Επίσης, η εταιρεία εισήλθε και στον κλάδο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ), αφού έχει ήδη υλοποιήσει έργα 9 μεγαβάτ (MW) σε ΑΠΕ και προχωράει σε κατασκευή αιολικών πάρκων 28 MW συνολικής επένδυσης 35 εκατ. ευρώ. Είναι αξιοσημείωτο ότι όλες οι επενδύσεις γίνονται από τα ταμειακά διαθέσιμα της εταιρείας, η οποία στα ταμεία της είχε 50,262 εκατ. ευρώ στις 31 Δεκεμβρίου 2015, έχοντας μηδενικό βραχυπρόθεσμο ή μακροπρόθεσμο τραπεζικό δανεισμό. Το 2015 η εταιρεία Παυλίδης εμφάνισε κύκλο εργασιών ύψους 50,511 εκατ. ευρώ έναντι 40,658 εκατ. ευρώ το 2014, ενώ τα καθαρά κέρδη προ φόρων την παρελθούσα χρήση έφθασαν τα 19,091 εκατ. ευρώ έναντι 13,535 εκατ. ευρώ το 2014.

Η βιομηχανία Παυλίδης που ιδρύθηκε το 1980 και εδρεύει στη βιομηχανική περιοχή της Δράμας λειτουργεί βιομηχανική μονάδα και πέντε ιδιόκτητα λατομεία στη Δράμα, στην Καβάλα και στη Θάσο. Η επιχείρηση έχει εξειδικευθεί στην εξόρυξη και επεξεργασία λευκών και ημίλευκων μαρμάρων. Διαθέτει ακατέργαστα μάρμαρα και κατεργασμένα προϊόντα μαρμάρου και γρανίτη, όπως πλάκες και πλακίδια. Πραγματοποιεί τα τελευταία χρόνια εξαγωγές σε περίπου 40 χώρες. Φημισμένα προϊόντα της εταιρείας στις διεθνείς αγορές είναι το «Ariston», «Venus», «Galaxy», «Thassos». Η εταιρεία κάθε χρόνο αυξάνει προοδευτικά το προσωπικό της φθάνοντας το 2015 τα 362 άτομα, ενισχύοντας την απασχόληση και μάλιστα σε παραμεθόριες περιοχές. Οι κυριότεροι προορισμοί εξαγωγών είναι η Κίνα, η Σιγκαπούρη, η Βραζιλία, η Βόρεια Αφρική, οι ΗΠΑ και οι αραβικές χώρες. Αυτή την περίοδο στο εξωτερικό η εταιρεία επιδιώκει την εκτέλεση έργων υψηλής προστιθέμενης αξίας, όπως έχει κάνει και στο παρελθόν στη Νέα Υόρκη και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ακόμα η εταιρεία, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και σε συνεργασία με τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση του Δήμου Δράμας, ολοκλήρωσε το διετές πλάνο εγκατάστασης 300 ηλεκτρονικών υπολογιστών στα σχολεία όλου του νομού. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Χριστόφορος Παυλίδης, ερωτηθείς από την «Κ» για την πορεία της εγχώριας οικονομίας, εμφανίστηκε αισιόδοξος εκτιμώντας ότι «το κλίμα θα βελτιωθεί στη χώρα μας εφόσον πάψει η εκάστοτε πολιτική ηγεσία να θέτει εμπόδια στην επιχειρηματικότητα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή