Στις 30 Σεπτεμβρίου η διάσκεψη της Ολομέλειας του ΣτΕ

Στις 30 Σεπτεμβρίου η διάσκεψη της Ολομέλειας του ΣτΕ

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε διαδικασία διάσκεψης εισέρχεται η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), η οποία αναμένεται να κρίνει τη συνταγματικότητα ή μη του νόμου για τη χορήγηση τηλεοπτικών αδειών, καθώς ο πρόεδρος του ανωτάτου δικαστηρίου Νίκος Σακελλαρίου όρισε χθες ως ημέρα διάσκεψης την 30ή Σεπτεμβρίου. Η επικείμενη απόφαση του ΣτΕ δεν είναι βέβαιο ακόμη πότε θα εκδοθεί. Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, ενδέχεται οι ανώτατοι δικαστές να μην καταλήξουν σε απόφαση κατά την πρώτη διάσκεψη και να ακολουθήσουν και άλλες, κάτι που δεν είναι ασύνηθες σε κρίσιμες και σημαντικές υποθέσεις.

Οι ίδιες δικαστικές πηγές εκτιμούσαν πως το πιθανότερο είναι να καταλήξει σε απόφαση η Ολομέλεια είτε υπέρ είτε κατά της συνταγματικότητας του νόμου κατά πλειοψηφία. Αλλωστε, τα θέματα τα οποία έχουν τεθεί με τις προσφυγές τηλεοπτικών σταθμών είναι καίρια και αφορούν στην ουσία του νομοθετικού πλαισίου πάνω στο οποίο πάτησε η διαγωνιστική διαδικασία για τις άδειες. Το πλέον κρίσιμο είναι το αν μπορούσε άλλος (υπουργός εν προκειμένω) να οργανώσει τη διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών ή αν αυτή η αρμοδιότητα ανήκει κατ’ αποκλειστικότητα –σύμφωνα με το Σύνταγμα– στο Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο. Αλλωστε, υπέρ αυτής της θέσεως το ΣτΕ έχει αποφανθεί με αποφάσεις του το 2014 και το 2015 που αφορούσαν το «μαύρο» στην κρατική τηλεόραση. Σήμερα, εξάλλου, ενώπιον του ΣτΕ εκδικάζονται, εκ των υστέρων, εννέα αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν επιχειρηματικά σχήματα που μετείχαν στη διαγωνιστική διαδικασία, προβάλλοντας ενστάσεις για τη συμμετοχή συγκεκριμένων υποψηφίων ή άλλα θέματα του διαγωνισμού.

Ο ΣΚΑΪ

Εν τω μεταξύ, με αφορμή διάφορες φήμες περί «επικείμενης συνεργασίας» του με άλλα κανάλια, ο ΣΚΑΪ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει ότι, «μετά την επιτυχημένη συμμετοχή του στον διαγωνισμό και την ανακήρυξή του ως οριστικού υπερθεματιστή για τα επόμενα 10 χρόνια, πορεύεται αυτοτελώς και σχεδιάζει τα επόμενα βήματά του στο νέο τηλεοπτικό περιβάλλον».

Ανακοίνωση εξέδωσε και ο Alpha, υπογραμμίζοντας ότι «εξακολουθεί να πορεύεται αυτόνομος και δυνατός, όπως έχει κάνει μέχρι τώρα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή