Χ. Θεοχάρης: Αναγκαίες οι σαρωτικές αλλαγές

Χ. Θεοχάρης: Αναγκαίες οι σαρωτικές αλλαγές

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η χώρα χρειάζεται ένα σοκ στο πολιτικό σύστημα και όχι ένα ηλεκτροσόκ, όπως αυτό που έδωσαν στον λαό οι κυβερνήσεις της τελευταίας πενταετίας», υποστήριξε χθες ο κ. Χάρης Θεοχάρης στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη ΔΕΘ με το νεοπαγές κόμμα του, Δημοκρατική Ευθύνη. «Οι αλλαγές πρέπει να είναι σαρωτικές, αν θέλουμε να βγούμε από το τέλμα», τόνισε ιεραρχώντας ως σημαντικότερες «την πλήρη αποκομματικοποίηση της δημόσιας διοίκησης χωρίς απολύσεις, αλλά με αξιοκρατία, την εγκαθίδρυση ενός μικρού και ευέλικτου επιτελικού κράτους, τη μείωση της φορολογίας στο 20% σε φυσικά πρόσωπα, την ενίσχυση της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης, την προσέλκυση ξένων επενδύσεων, τον επαναπατρισμό κεφαλαίων και την ενίσχυση της ρευστότητας». Για το τελευταίο, μάλιστα, υποστήριξε ότι μπορεί να επιτευχθεί μέσα από τη ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων με τη δημιουργία μιας bad bank, η οποία, όπως εξήγησε, θα εκδώσει ομόλογα, στα οποία θα μπορούν να επενδύσουν και Ελληνες του εξωτερικού για να απελευθερωθούν οι τράπεζες να χρηματοδοτήσουν τις ελληνικές επιχειρήσεις.

Σημειώνεται ότι σχολιάζοντας το σενάριο ότι ίδρυσε τη Δημοκρατική Ευθύνη για να παζαρέψει καλύτερα τη μεταπήδησή του στη Νέα Δημοκρατία ο κ. Χάρης Θεοχάρης απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο προεκλογικής συνεργασίας του με άλλα κόμματα, υποστηρίζοντας πως η Δ.Ε. δημιουργήθηκε για να αναδείξει ότι «υπάρχει ο δρόμος της εθνικής αξιοπρέπειας» και ότι «πρέπει να βάλουμε μια τάξη και μετά να φτιάξουμε ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος, που θα στηρίζει όχι μόνο τους φτωχούς, αλλά και τη μεσαία τάξη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή