Πανταλάκης και Ρουμελιώτης στην ηγεσία της Attica Bank

Πανταλάκης και Ρουμελιώτης στην ηγεσία της Attica Bank

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Την τοποθέτηση του κ. Θεόδωρου Πανταλάκη στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Attica Bank θα προτείνει σύμφωνα με πληροφορίες και μετά από τη σύμφωνη γνώμη της Τράπεζας της Ελλάδος, το ΤΣΜΕΔΕ.

 

Παράλληλα ο κ. Παναγιώτης Ρουμελιώτης που χθες απορρίφθηκε για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου θα αναλάβει τη θέση του προέδρου.

 

Το νέο Δ.Σ, αναμένεται να εγκριθεί στην Γενική Συνέλευση της τράπεζας την προσεχή Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου, τερματίζοντας έτσι μια μακρά περίοδο διοικητικής αναταραχής. Η νέα διοίκηση, με επικεφαλής τον κ. Πανταλάκη -έμπειρο τραπεζικό στέλεχος με μακρά διοικητική παρουσία σε μεγάλες τράπεζες- θα έχει το δύσκολο έργο της εξυγίανσης της τράπεζας, της αντιμετώπισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων (που αγγίζουν το 60% του χαρτοφυλακίου της τράπεζας) και της κάλυψης του αδιάθετου ποσού των 70 εκατ. ευρώ της πρόσφατης αύξησης κεφαλαίου.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες η νέα διοίκηση έχει την εμπιστοσύνη της κυβέρνησης ενώ καθοριστική ήταν η συμβολή του Υπουργού Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου στην άρση του αδιεξόδου που σχηματίστηκε χθες.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή