233 ταινίες από 34 χώρες στο φετινό «Animasyros»

233 ταινίες από 34 χώρες στο φετινό «Animasyros»

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αφιερώματα στo animation της Τουρκίας, της Αυστραλίας και της Λιθουανίας, ταινίες που αναδεικνύουν τη σημασία του διαπολιτισμικού διαλόγου, τη συνέχεια της πολλά υποσχόμενης συνεργασίας του φεστιβάλ με την Εθνική Λυρική Σκηνή και άλλες εκπλήξεις, τόσο για τo φανατικό, πλέον, κοινό του όσο και για τους «νεοφώτιστους», περιλαμβάνει το πρόγραμμα του φετινού «Animasyros». Συνολικά 233 ταινίες προερχόμενες από 34 χώρες θα προβληθούν στο πλαίσιο των τεσσάρων διαγωνιστικών τμημάτων και των υπόλοιπων ενοτήτων του φεστιβάλ, που για πρώτη φορά επεκτείνεται έξω από τα όρια της Ερμούπολης και περιλαμβάνει εκδηλώσεις στην έπαυλη Τσιροπινά, στην Ποσειδωνία και στη Μονή Πατέρων Καπουκίνων στην Ανω Σύρο.

Η πρεμιέρα της 9ης διοργάνωσης έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου, και για δεύτερη χρονιά η εναρκτήρια εκδήλωση φέρει την υπογραφή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, η οποία θα παρουσιάσει μια animated εκδοχή της όπερας «Το παιδί και τα μάγια» του Ραβέλ στο θέατρο «Απόλλων» της Ερμούπολης. Πιο συγκεκριμένα, οι θεατές θα πάρουν μια πρώτη γεύση της δουλειάς της animator Ειρήνης Βιανέλλη και της σκηνοθέτιδος Αγγέλας Σαρόγλου, οι οποίες έχουν αναλάβει να δημιουργήσουν μια ολοκληρωμένη όπερα κινουμένων σχεδίων με τη συμμετοχή των μονωδών της ΕΛΣ. Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί η ελληνική πρεμιέρα της μεγάλου μήκους ταινίας «Ο Κούμπο και οι Δύο Χορδές» του στούντιο Laika. Γύρω από την κεντρική θεματική του φεστιβάλ, τον «Θρησκευτικό και Πολιτικό Συγκρητισμό», περιστρέφονται 17 ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους από όλο τον κόσμο, ενώ στο ίδιο πλαίσιο θα πραγματοποιηθεί ένα στρογγυλό τραπέζι με τη συμμετοχή εκπροσώπων διαφορετικών δογμάτων.

Eχοντας πια καταφέρει να περάσει το μήνυμα ότι το animation δεν απευθύνεται μόνο στα παιδιά, το 9ο «Animasyros» παρουσιάζει ορισμένα λιγότερο ή περισσότερο «ακατάλληλα» φιλμ, όπως το «Νerdland» του Chris Prynoski με ήρωες δύο φίλους που κάνουν τα πάντα για να γίνουν διάσημοι ή το «Kι υπήρξαμε νέοι» του Αndy Smetanka, το οποίο εκτυλίσσεται στη Γαλλία στα τέλη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Πάντως, οι μικροί θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πολυάριθμες ταινίες που απευθύνονται σε ή είναι φτιαγμένες από παιδιά, αλλά και να λάβουν μέρος σε εργαστήρια.

​​Το φετινό «Αnimasyros», καθώς και η καθιερωμένη «Αγορά» για επαγγελματίες του animation, θα πραγματοποιηθεί στη Σύρο από τις 21 έως τις 25 Σεπτεμβρίου. Πληροφορίες

στo www.animasyros.gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή