Τέλος στον «ακατάσχετο λογαριασμό» από τους θεσμούς – προσέγγιση για την εθελοντική αποκάλυψη εισοδημάτων

Τέλος στον «ακατάσχετο λογαριασμό» από τους θεσμούς – προσέγγιση για την εθελοντική αποκάλυψη εισοδημάτων

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τέλος στην προσπάθεια της κυβέρνησης, που αποτέλεσε και βασική εξαγγελία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, για τη δημιουργία «ακατάσχετου επαγγελματικού λογαριασμού» έθεσαν οι επικεφαλής των Θεσμών κατά την τελευταία συνάντηση με το οικονομικό επιτελείο.

Το σχέδιο για τον «ακατάσχετο λογαριασμό» προέβλεπε τη δημιουργία ενός ειδικού επαγγελματικού λογαριασμού, από τον οποίο θα πληρώνονταν μισθοδοσία, προμηθευτές, εισφορές, χωρίς σε αυτόν να μπορεί να παρέμβει το Δημόσιο «τραβώντας» κεφάλαια για προηγούμενες ληξιπρόθεσμες οφειλές της επιχείρησης.

Η πρόταση απορρίφθηκε από τους επικεφαλής των Θεσμών, παρά το γεγονός ότι είχε αποτελέσει κεντρική εξαγγελία του κ. Τσίπρα, όπως άλλωστε και το ζήτημα της χορήγησης ασφαλιστικής ενημερότητας μέσω του «παγώματος» των προηγούμενων οφειλών των επιχειρηματιών, υπό την προϋπόθεση ότι καταβάλλονται κανονικά οι τρέχουσες.

Ναι στην εθελοντική αποκάλυψη εισοδημάτων

Στον αντίποδα, κοντά σε συμφωνία φαίνεται να έρχονται οι δύο πλευρές σχετικά με το πλαίσιο εθελοντικής αποκάλυψης εισοδημάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η σχετική διαδικασία θα προβλέπει υψηλό συντελεστή φορολόγησης (κοντά στο 60% περιλαμβανομένων προστίμων και προσαυξήσεων) των αδήλωτων εισοδημάτων που θα αποκαλύπτονται. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή