Πίσω από τις κάμερες

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τεράστιο σκάνδαλο

Ενδεικτικά για τον τρόπο λειτουργίας των διοικήσεων της ΕΠΟ είναι όσα περιγράφονται στο πόρισμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών για την υπόθεση της «κάρτας υγείας», η οποία οδήγησε στην έκπτωση της ηγετικής ομάδας της ομοσπονδίας (Γκιρτζίκης, Τοπολιάτης, Καραμελίδης κ.ά.).

Η ΕΠΟ, παρότι γνώριζε ότι το πρόγραμμα της «κάρτας υγείας» (πρόγραμμα ελέγχου της υγείας ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών) αντίκειται στις διατάξεις του νόμου, αποφάσισε, το 2005, να συμβληθεί με την εταιρεία παροχής ιατρικών μηχανημάτων, πιστεύοντας ότι θα μπορέσει να αλλάξει τον νόμο μεταγενέστερα! Παρότι αλλαγή το νόμου δεν έγινε και η εφαρμογή του προγράμματος μέτρησης των ποδοσφαιριστών είχε καταστεί ανέφικτη, η ΕΠΟ εξακολουθούσε να πληρώνει την εταιρεία και να ανανεώνει τις συμβάσεις. Οι όποιες συζητήσεις για το θέμα της «κάρτας υγείας» στα διοικητικά συμβούλια γίνονταν ως επί το πλείστον εκτός ημερήσιας διάταξης, ενώ η καταγγελία της σύμβασης έγινε το 2013 και αφού είχε προηγηθεί έλεγχος του ΣΔΟΕ.

ΜΠΛΟΥ.

Να πάψει να κοιτά πίσω

Η… ζωή στον Παναθηναϊκό, μετά την αποχώρηση του Δημήτρη Διαμαντίδη, θα έχει δυσκολίες, αλλά όσο μεγάλη και αν είναι η νοσταλγία που μπορεί να δημιουργηθεί στην εξέδρα και στη διάρκεια της επόμενης περιόδου, τα βλέμματα όλων επιβάλλεται να είναι στραμμένα στο παρόν και στο άμεσο μέλλον. Γιατί, όποιος κοιτάει στον… καθρέφτη όταν οδηγεί, είναι βέβαιο ότι θα τρακάρει. Οσο πιο γρήγορη και ομαλή είναι η προσαρμογή όλων στη νέα πραγματικότητα τόσο καλύτερα μπορεί να «μακιγιαριστεί» το κενό του Διαμαντίδη. Και οι συγκρίσεις, επίσης, μόνο κακό θα προκαλέσουν. Ο Παναθηναϊκός το έχει ζήσει αυτό και στη μετά Ομπράντοβιτς εποχή.

Γ.Β.

Μόνο αδιάφορος δεν είναι

Διαψεύστηκε εν τη γενέσει της η πληροφορία περί επαφής του Γιώργου Βασιλακόπουλου με τον Δημήτρη Ιτούδη στη Θεσσαλονίκη για το θέμα της τεχνικής ηγεσίας της εθνικής ομάδας. Ο προπονητής της ΤΣΣΚΑ είπε ότι δεν είχε καμία ενημέρωση ούτε και ιδέα περί τίνος πρόκειται, όταν ρωτήθηκε μετά τον φιλικό αγώνα με τον Αρη στο Αλεξάνδρειο. Δεν έγινε επαφή στη Θεσσαλονίκη, ούτε έχει γίνει προσέγγιση από την ομοσπονδία, αλλά σύμφωνα με μία πληροφορία ο Ιτούδης κάθε άλλο παρά αδιάφορος είναι για το ενδεχόμενο να αναλάβει την εθνική. Τώρα το πώς και το πότε θα γίνει αυτό είναι θέμα δικό του. Πάντως, η εθνική ομάδα είναι στο μυαλό του…

Γ.Σ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή