Κουκιάδης: Στο τέλος Σεπτεμβρίου το πόρισμα για τα εργασιακά

Κουκιάδης: Στο τέλος Σεπτεμβρίου το πόρισμα για τα εργασιακά

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο τέλος Σεπτεμβρίου αναμένεται να παραδοθεί το πόρισμα της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τα εργασιακά, σύμφωνα με τον ομότιμο καθηγητή Εργατικού Δικαίου του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Ιωάννη Κουκιάδη.

Πραγματοποιώντας δηλώσεις στο περιθώριο των εργασιών διεθνούς συνεδρίου υπό τη διοργάνωση του υπουργείου Εργασίας, ο κ. Κουκιάδης σχολίασε ότι «τα 10 επίμαχα θέματα με τα οποία απασχολείται η Επιτροπή, τα έχουμε επεξεργαστεί και μπορώ να πω ότι σε αρκετά σημεία υπάρχει σύγκλιση».

Παράλληλα, ο ίδιος εκτίμησε ότι το πόρισμα θα συμβάλει στη διενέργεια μία ουσιαστικότερης διαπραγμάτευσης μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών, διευκρινίζοντας ότι η Επιτροπή δεν είναι εντολοδόχος ούτε της κυβέρνησης ούτε των θεσμών.

Αντίθετα, όπως σημείωσε ο κ. Κουκιάδεις, πρόκειται για μία ανεξάρτητη επιτροπή εμπειρογνωμόνων, η οποία αναζητά τις βέλτιστες πρακτικές.

Για το θέμα των ομαδικών απολύσεων, ο καθηγητής είπε ότι η δική του εισήγηση είναι να προηγηθεί η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

Αναφερόμενος, τέλος, στο θέμα των συνδικάτων, σχολίασε ότι, επειδή είναι ένα ζήτημα πολύπλοκο, δεν υπήρξε χρόνος «να το δούμε εκτενώς, διότι κάθε χώρα έχει δική της νομοθεσία, ιδιαιτερότητες, που δεν μπορούν να συγκριθούν με τα χαρακτηριστικά μίας άλλης χώρας».

«Άρα, ουσιαστικά ή πρέπει να γίνει μία νέα Επιτροπή ή πρέπει να το διαπραγματευτεί απευθείας η κυβέρνηση» υπογράμμισε ο Ιωάννης Κουκιάδης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή