Νέες συλλήψεις για το τεμαχισμένο πτώμα

Νέες συλλήψεις για το τεμαχισμένο πτώμα

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βρέθηκαν και συνελήφθησαν στο εξωτερικό δύο από τους δράστες της άγριας δολοφονίας ενός 84χρονου Ελληνα, στο διαμέρισμά του στο Αιγάλεω, τον Σεπτέμβριο του 2014. Πρόκειται για ζευγάρι Ρουμάνων ηλικίας 37 ετών, που μετά τον φόνο επέστρεψαν στην πατρίδα τους για να μην εντοπιστούν. Για την ίδια υπόθεση κατηγορείται 44χρονη Ελληνίδα, που συνελήφθη τον Ιούλιο από αστυνομικούς του τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής. Και οι τρεις κατηγορούνται ότι προ διετίας δολοφόνησαν τον 84χρονο και στη συνέχεια τεμάχισαν, έκαψαν και πέταξαν μέσα σε κάδους απορριμμάτων το πτώμα του, με στόχο να καταστήσουν δύσκολο ή αδύνατον τον εντοπισμό και αναγνώρισή του.

Ο 37χρονος Ρουμάνος εντοπίστηκε στο Βουκουρέστι και συνελήφθη στις 12 Σεπτεμβρίου δυνάμει διεθνούς εντάλματος σύλληψης. Συνοδεία Ρουμάνων αστυνομικών ταξίδεψε στην Ελλάδα και πλέον βρίσκεται έγκλειστος σε φυλακή της χώρας. Η 37χρονη βρέθηκε σε κωμόπολη έξω από το Βουκουρέστι, συνελήφθη και αναμένεται τις επόμενες ημέρες να εκδοθεί στην Ελλάδα.

Ο 84χρονος ήταν ιδιοκτήτης τριώροφης πολυκατοικίας στο Αιγάλεω και είχε μισθώσει το διαμέρισμα του δευτέρου ορόφου στην 37χρονη Ρουμάνα (φέρεται περιστασιακά να εκδιδόταν) και τον σύντροφο- «συνοδό» της. Οταν έπειτα από κάποιους μήνες οι δύο αλλοδαποί σταμάτησαν να πληρώνουν τα ενοίκια, διαπληκτίστηκαν με τον 84χρονο και εγκατέλειψαν προσωρινά το διαμέρισμα. Στις 23 Σεπτεμβρίου του 2014, ωστόσο, επέστρεψαν με πρόσχημα να καταβάλουν τα οφειλόμενα και σκοπό να ληστέψουν τον άτυχο άνδρα. Παρούσα στο συμβάν ήταν και η 44χρονη Ελληνίδα, που σύμφωνα με πληροφορίες είναι τοξικομανής και επισκεπτόταν συχνά στο διαμέρισμά του, τον 84χρονο, προκειμένου να εξασφαλίζει χρήματα για τη δόση της.

Στη διάρκεια της ληστείας οι τρεις δράστες ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου τον 84χρονο και για να εξαφανίσουν τα ίχνη του, τεμάχισαν το πτώμα και έβαλαν τα ανθρώπινα μέλη σε σακούλες σκουπιδιών. Στη συνέχεια πέταξαν τις σακούλες σε κάδους απορριμμάτων και έβαλαν φωτιά. Το έγκλημα αποκαλύφθηκε όταν τα ξημερώματα της 24ης Σεπτεμβρίου πυροσβέστες εκλήθησαν να σβήσουν φωτιά σε κάδο απορριμμάτων στη διασταύρωση των οδών Σαράφη και Μούδρου, στο Αιγάλεω. Εντόπισαν μέσα σε νάιλον σακούλες το πτώμα του ηλικιωμένου, κομμένο στη μέση, με ακρωτηριασμένα και τα δύο χέρια και ειδοποίησαν την αστυνομία.

Μερικές μέρες αργότερα, ο νεκρός αναγνωρίστηκε από την κόρη του. Ακολούθησε επίμονη έρευνα στη διάρκεια της οποίας αστυνομικοί εξέτασαν πάνω από 150 άτομα, αρκετά από τα οποία σύχναζαν στις πιάτσες των τοξικομανών και του αγοραίου έρωτα. Τον περασμένο Ιούλιο προσήχθη στον 11ο όροφο της ΓΑΔΑ η 44χρονη και ανακρινόμενη ομολόγησε. Φέρεται μάλιστα να είπε στους αστυνομικούς ότι εκείνη έκοψε τα χέρια του ηλικιωμένου ως πράξη εκδίκησης, ισχυριζόμενη ότι τη χτυπούσε.

Η δολοφονία και η προσπάθεια απόκρυψης των στοιχείων ήταν πιστή αντιγραφή ενός επεισοδίου ντοκιμαντέρ, που είχε προβληθεί στην τηλεόραση λίγες ημέρες πριν από τη δολοφονία. Στο συγκεκριμένο επεισόδιο μία γυναίκα είχε δολοφονήσει τον άντρα της, είχε τοποθετήσει το πτώμα του σε σακούλα σκουπιδιών και το είχε πυρπολήσει δίπλα σε κάδο απορριμμάτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή