Πανικός με τις αλλεπάλληλες υποκλοπές e-mails

Πανικός με τις αλλεπάλληλες υποκλοπές e-mails

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας πανικόβλητος τηλεπαρουσιαστής έφθασε σπίτι του και έσβησε ολοκληρωτικά τον λογαριασμό του στο Gmail. Ενας γερουσιαστής του Δημοκρατικού Κόμματος σκέφθηκε εκ νέου τις αρετές των παλιών κινητών τηλεφώνων και ένας πρώην αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας ευχαρίστησε τον Θεό που μένει στη Δυτική Ακτή.

H αποστροφή για τον ψηφιακό κόσμο στοίχειωσε την Ουάσιγκτον και τους μυστικοπαθείς πολιτικούς της, καθώς ένας ακόμα πολίτης, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Κόλιν Πάουελ, έπεσε θύμα υποκλοπής και είδε τα προσωπικά του στοιχεία και δεδομένα να αναρτώνται στο Διαδίκτυο και αποτελούν αντικείμενο συζήτησης στα δελτία ειδήσεων. Το «χακάρισμα» του λογαριασμού του Κόλιν Πάουελ πιθανώς να διενεργήθηκε από μία ομάδα που συνδέεται με τη ρωσική κυβέρνηση. Ανάμεσα στα άλλα που είδαν το φως της δημοσιότητας ήταν ότι ο Πάουελ θεωρεί τον Ντόναλντ Τραμπ «εθνική αισχύνη», τη Χίλαρι Κλίντον «άπληστη» και τον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Ντικ Τσένι «ηλίθιο». Ωστόσο, έπειτα από το επεισόδιο αυτό, εκατομμύρια Αμερικανοί αναζητούν αγωνιωδώς στον φάκελο με τα απεσταλμένα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου οτιδήποτε θα μπορούσε να τους φέρει σε δυσάρεστη θέση ή να καταστρέψει τη σταδιοδρομία τους.

Ταυτόχρονα, ενίσχυσε και την πεποίθηση ότι οι πάντες είναι ευάλωτοι. Ιδιαίτερες διαστάσεις έχει λάβει αυτή η κατάσταση στην Ουάσιγκτον, όπου οι ηλεκτρονικές επιστολές είναι γεμάτες από στρατηγικές, ευαίσθητες πολιτικές προτάσεις, κουτσομπολιά αλλά και συνηθισμένες περιγραφές φιλενάδων, τραπεζιτικών λογαριασμών ή λίστες για ψώνια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή