Ατοκη χρηματοδότηση για σύνδεση με αέριο

Ατοκη χρηματοδότηση για σύνδεση με αέριο

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέο πρόγραμμα άτοκης χρηματοδότησης για τα νοικοκυριά που θέλουν να μετατρέψουν την εσωτερική τους εγκατάσταση για χρήση φυσικού αρείου προσφέρει η ΕΠΑ Αττικής.

Το πρόγραμμα αφορά κεντρική ή αυτόνομη σύνδεση και ξεκίνησε από χθες με διάρκεια μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου. Το ποσό χρηματοδότησης μπορεί να ανέλθει ακόμη και στις 12.300 ευρώ για κεντρικές θερμάνσεις, ενώ η περίοδος αποπληρωμής της χρηματοδότησης κυμαίνεται από δύο έως τρία έτη ανάλογα την περίπτωση. Παράλληλα, νοικοκυριά και επαγγελματίες κερδίζουν στο κόστος σύνδεσης με το δίκτυο φυσικού αερίου, καθώς η εταιρεία προχωρά σε γενναιόδωρες εκπτώσεις που ξεκινούν από 50% και μπορεί να φθάσουν έως την πλήρη απαλλαγή του πελάτη από το συγκεκριμένο κόστος.

Δικαίωμα σύμβασης αυτής της προσφοράς, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ΕΠΑ Αττικής, έχουν όσοι καταναλωτές υπογράψουν σύμβαση σύνδεσης και παροχής φυσικού αερίου μέχρι και τις 18 Νοεμβρίου 2016. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η τιμή του φυσικού αερίου για τους καταναλωτές της ΕΠΑ Αττικής άγγιξε τον Σεπτέμβριο τα χαμηλότερα επίπεδα της τελευταίας εξαετίας και διαμορφώνεται στα 4,9 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

Τα νοικοκυριά που θα χρησιμοποιήσουν φέτος φυσικό αέριο για θέρμανση, μαγείρεμα και ζεστό νερό εξοικονομούν 44% σε σχέση με το πετρέλαιο θέρμανσης (η εκτίμηση συμπεριλαμβάνει τις αυξήσεις στον ΕΦΚ και το ΦΠΑ του πετρελαίου θέρμανσης).

Ακόμη πιο ωφελημένοι θα είναι οι καταναλωτές φυσικού αερίου από την 1η Ιανουαρίου 2017, οπότε ο ΕΦΚ στο οικιακό τιμολόγιο θα μειωθεί από τα 0,54 λεπτά η κιλοβατώρα στα 0,11 λεπτά η κιλοβατώρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή