Προς νέες αυξήσεις τιμών στην Κίνα

Προς νέες αυξήσεις τιμών στην Κίνα

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέες αυξήσεις των τιμών των κατοικιών προβλέπεται να καταγραφούν στις μεγαλύτερες πόλεις της Κίνας κατά τη διάρκεια των επόμενων μηνών, καθώς το απόθεμα των απούλητων κατοικιών έχει υποχωρήσει σημαντικά μετά και τα στοιχεία του Ιουλίου. Αν επιβεβαιωθεί η εν λόγω εκτίμηση, θα σημάνει την αντιστροφή της τάσης που είχε παγιωθεί στην αγορά από τις αρχές του έτους, βάσει της οποίας οι τιμές και η ζήτηση στην αγορά κατοικίας ακολουθούσαν φθίνουσα πορεία.

Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία, το απόθεμα απούλητων κατοικιών υποχώρησε κατά 4% τον Ιούλιο, σε σχέση με τον αμέσως προηγούμενο μήνα, ενώ σε ετήσια βάση η πτώση ήταν της τάξεως του 18%. Παρ’ όλα αυτά, σύμφωνα με αναλυτές της αγοράς, υπολογίζεται ότι θα απαιτηθούν ακόμα δύο έως τρία χρόνια έως ότου ο αριθμός των απούλητων κατοικιών επιστρέψει σε υγιή επίπεδα, αν και όπως τονίζεται σχετικά, αν διατηρηθεί ο σημερινός ρυθμός πωλήσεων, δεν αποκλείεται εν τέλει η πρόβλεψη αυτή να διαφοροποιηθεί σημαντικά. Σημειωτέον ότι τα απούλητα νεόδμητα ακίνητα στις 35 μεγαλύτερες πόλεις της χώρας αντιστοιχούσαν σε 244,8 εκατ. τ.μ. στο τέλος Ιουλίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή