Λιγοστές οι επενδύσεις που προσφέρουν υψηλές αποδόσεις στην Ευρώπη

Λιγοστές οι επενδύσεις που προσφέρουν υψηλές αποδόσεις στην Ευρώπη

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δυσκολεύει η εύρεση της απαιτούμενης ισορροπίας επενδυτικού ρίσκου/απόδοσης στην ευρωπαϊκή αγορά ακινήτων, καθώς οι επιλογές αγορών και ακινήτων είναι πλέον λιγότερες. Σύμφωνα με έρευνα της Union Investment, το επενδυτικό κλίμα έχει δυσχεράνει και το ρίσκο έχει αυξηθεί, με αποτέλεσμα να είναι και υψηλότερος ο κίνδυνος κάποιας λανθασμένης τοποθέτησης κεφαλαίων. Το πρόβλημα έχει καταστεί εντονότερο, λόγω της μεγάλης ρευστότητας σε μια περίοδο που το επενδυτικό τοπίο δεν είναι και τόσο ευνοϊκό. Ετσι, οι διαχειριστές κεφαλαίων καλούνται να βρουν τη χρυσή τομή μεταξύ των αποδόσεων και της ανάληψης ρίσκου, χωρίς να διακινδυνεύσουν απώλειες κεφαλαίων. Αυτό ανέφεραν οι 161 επενδυτές από τη Γερμανία, τη Γαλλία και τη Μεγ. Βρετανία, οι οποίοι συμμετείχαν στην έρευνα της Union Investment.

Κατά τους ίδιους, οι επενδύσεις που προσφέρουν υψηλές αποδόσεις είναι λιγοστές πλέον στην Ευρώπη. Μάλιστα, το 52% των επενδυτών εκτιμά ότι δεν θα επιτύχει τους στόχους των αποδόσεων που έχει θέσει, τουλάχιστον για τα επόμενα τρία χρόνια, καθώς οι τιμές των ακινήτων παραμένουν υψηλές, πιέζοντας τις αποδόσεις. Στο πλαίσιο αυτό οι επενδυτές αναμένεται να εφαρμόσουν στρατηγικές ανάληψης μεγαλύτερου ρίσκου, προκειμένου να εξασφαλίσουν καλύτερες αποδόσεις, έχοντας ως «ασπίδα» το περιβάλλον μηδενικών επιτοκίων που έχει διαμορφωθεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή