Πρόσωπα και πράγματα

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΑΙΠΕΔ: η έλλειψη ενδιαφέροντος καθυστερεί την πώληση 4 ακινήτων

Η έλλειψη ενδιαφέροντος αναμένεται να προκαλέσει σημαντική καθυστέρηση στη διαδικασία ηλεκτρονικής δημοπράτησης τουλάχιστον τεσσάρων ακινήτων που προωθούσε προς πώληση το ΤΑΙΠΕΔ το τελευταίο διάστημα. Συγκεκριμένα, για τέσσερα ακίνητα που περιλαμβάνονταν στο τελευταίο «πακέτο» ακινήτων που προωθούνταν προς δημοπράτηση, η ημερομηνία κατάθεσης προσφορών μετατέθηκε για τις 25 Ιανουαρίου 2017. Μεταξύ των ακινήτων περιλαμβάνονται δύο παραθαλάσσια οικόπεδα έκτασης 4.284 τ.μ. και 7.782 τ.μ. στο Κουτσουνάρι Λασιθίου, έκταση 213 στρεμμάτων στην Κοσκινού Καλλιθέας Ρόδου και παραθαλάσσιο οικόπεδο 150 στρεμμάτων στη Νέα Ηρακλείτσα του νομού Καβάλας. Κανονικά θα πραγματοποιηθούν στις 26 Οκτωβρίου οι ηλεκτρονικές δημοπρασίες για την πώληση σειράς άλλων ακινήτων, όπως το πρώην Σανατόριο Φρειδερίκης στη Ρόδο.

Αύξηση 9,7% του δείκτη παραγωγής στις κατασκευές

Βελτιωμένη ήταν η εικόνα του κατασκευαστικού κλάδου κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου, καθώς, σύμφωνα με τα προσωρινά και διορθωμένα ως προς τον πραγματικό αριθμό των εργάσιμων ημερών στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ο δείκτης παραγωγής στις κατασκευές ενισχύθηκε κατά 9,7%, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους και έναντι αύξησης της τάξεως του 6,3% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του 2015 προς το 2014. Σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο πρώτο τρίμηνο, η αύξηση άγγιξε το 28,7%, έναντι αύξησης 6% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του 2015. Τέλος, ο εποχικά διορθωμένος ως προς την επίδραση περιοδικών γεγονότων δείκτης παραγωγής στις κατασκευές του δεύτερου τριμήνου ενισχύθηκε 5,9% σε σχέση με τους πρώτους τρεις μήνες του έτους.

15,6% πάνω ο αριθμός των νέων κατοικιών στη Βουλγαρία

Ανοδο της τάξεως του 15,6% σημείωσε ο αριθμός των νέων κατοικιών στη Βουλγαρία κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου του τρέχοντος έτους, καθώς ολοκληρώθηκαν συνολικά 2.248 διαμερίσματα. Ειδικότερα, κατασκευάστηκαν 521 νέα κτίρια, αριθμός υψηλότερος κατά 3,2% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, με την πλειονότητα των νέων ακινήτων να εντοπίζεται σε Φιλιππούπολη (81), Μπουργκάς (80) και Βάρνα (79). Αντίστοιχα, σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας, το 39,1% των νέων κατοικιών αφορά διαμερίσματα δύο υπνοδωματίων, ενώ το 27,9% διαθέτει τρία υπνοδωμάτια. Πάντως ο ρυθμός κατασκευής νέων κτιρίων κατοικιών υποχώρησε κατά 22% σε σχέση με το 2014 (και 15% με βάση την επιφάνεια).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή