ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Δεκάδες συλλήψεις για προετοιμασία επίθεσης του ΙΚ στην Κωνσταντινούπολη

AFP

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Σε 20 συλλήψεις υπόπτων για διασυνδέσεις με το Ισλαμικό Κράτος προχώρησε η τουρκική αστυνομία.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται και ο αρχηγός των επιχειρήσεων στην Τουρκία,  ο Σύρος Αλί αλ-Αγκάλ που είναι γνωστός ως οργανωτής επιθέσεων που πραγματοποιήθηκαν στην Τουρκία και οι αρχές απέδωσαν στο ΙΚ.

Ο Αζόζ, όπως είναι το κωδικό όνομά του, συνελήφθη κατά τη διάρκεια εφόδου της αστυνομίας στην Άγκυρα.

Οι ύποπτοι κατηγορούνται για την προετοιμασία επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη, γράφει σήμερα η εφημερίδα Haber-Turk.

Άλλα 24 άτομα, συριακής και ιρακινής καταγωγής, συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια άλλης επιχείρησης στο Κιουτσουκτσεκμετσέ, στην Κωνσταντινούπολη, γράφει η εφημερίδα.

Εννέα από τους συλληφθέντες θεωρούνται ύποπτοι για άμεσες διασυνδέσεις με τον αλ-Αγκάλ, ο οποίος επρόκειτο να τους στείλει εκρηκτικά και πολεμοφόδια για να πραγματοποιήσουν επίθεση στην Κωνσταντινούπολη.

Οι άλλοι 15 συλληφθέντες θεωρούνται ύποπτοι για πρόθεση να διασχίσουν τα τουρκικά σύνορα ώστε να φθάσουν στις περιοχές που μαίνονται οι μάχες.

Η τουρκική αστυνομία που πιστεύει ότι εξάρθρωσε στο Κιουτσουκτσεκμετσέ έναν "εν υπνώσει πυρήνα", κατάσχεσε πολλά έγγραφα και υλικό ηλεκτρονικών υπολογιστών που εκτιμά ότι ανήκουν στην οργάνωση ΙΚ, γράφει η εφημερίδα.

Η μεγάλη αυτή αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιείται την επομένη της σύλληψης τεσσάρων ατόμων στο πλαίσιο της έρευνας για τις απειλές εναντίον διαφόρων πρεσβειών, μεταξύ τους η πρεσβεία της Βρετανίας που έμεινε χθες κλειστή για λόγους ασφαλείας.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ