Το ISI στηρίζει τον Ανδρέα Γεωργίου

Το ISI στηρίζει τον Ανδρέα Γεωργίου

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την έντονη ανησυχία του εκφράζει το Διεθνές Ινστιτούτο Στατιστικών (International Statistical Institute – ISI) για τη νέα δίωξη του πρώην επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), κ. Ανδ. Γεωργίου, καθώς και των άλλων δύο μελών της ΕΛΣΤΑΤ (τον κ. Κ. Μολφέτα και την κ. Αθανασία Ξενάκη). Οπως αναφέρει το ISI στην ανακοίνωσή του, το Ινστιτούτο εκφράζει την ανησυχία του για το γεγονός ότι τα συγκεκριμένα πρόσωπα διώκονται επειδή έκαναν την δουλειά τους με υψηλό επαγγελματισμό, ακεραιότητα και τήρηση των διεθνών προτύπων ανεξαρτήτως των πολιτικών πιέσεων. Σημειώνει, δε,

πως οι αξιώσεις περί ύπαρξης κάθε είδους θεωριών συνωμοσίας δείχνουν «γελοίες για τους διεθνείς παρατηρητές».

«Είναι αδιανόητο ότι τέτοια δουλειά, που έχει επικυρωθεί από ανεξάρτητους φορείς και έχει αποδειχθεί ότι ευθυγραμμίζεται με τα διεθνή πρότυπα, μπορεί να οδηγήσει σε δίωξη» αναφέρει χαρακτηριστικά το Ινστιτούτο. Μάλιστα, σημειώνει ότι αντιθέτως «τέτοια δουλειά θα έπρεπε να αναγνωρίζεται!». Στο πλαίσιο αυτό, το ISI καλεί τις ελληνικές αρχές για τη μακροχρόνια ευημερία των Ελλήνων να εγκαταλείψουν την δίωξη των εν λόγω προσώπων, να στηρίξουν και να διατηρήσουν την ποιότητα των ελληνικών στατιστικών και της ανεξαρτησίας του Ελληνικού Στατιστικού Συστήματος, καθώς και να προστατέψουν μεμονωμένα πρόσωπα και ομάδες που τηρούν την επαγγελματική δεοντολογία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή