Τουλάχιστον 30 Σύροι στρατιώτες νεκροί από αεροπορική επιδρομή

Τουλάχιστον 30 Σύροι στρατιώτες νεκροί από αεροπορική επιδρομή

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον 30 Σύροι στρατιώτες βρήκαν τον θάνατο από αεροπορική επιδρομή κατά θέσεων των κυβερνητικών δυνάμεων στα ανατολικά της χώρας σήμερα, μεταδίδει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH).

«Από την αεροπορική επιδρομή στο αεροδρόμιο Ντέιρ Εζόρ βρήκαν τον θάνατο 30 με 35 Σύροι στρατιώτες, αλλά ως τώρα δεν έχει σταθεί δυνατόν να αναγνωρισθούν τα μαχητικά αεροσκάφη που πραγματοποίησαν τα πλήγματα», αναφέρει ο επικεφαλής της ΜΚΟ, που διαθέτει ένα ευρύ δίκτυο πηγών πληροφόρησης εντός του εδάφους της Συρίας.

Από την πλευρά της η Δαμασκός κι η σύμμαχός της Ρωσία κατηγορούν για την επιδρομή τις δυνάμεις της υπό αμερικανική διοίκηση διεθνούς συμμαχίας κατά του Ισλαμικού Κράτους

Σύμφωνα με τον ρωσικό στρατό, από την επιδρομή έχουν χάσει τη ζωή τους πάνω από 60 στρατιώτες.

«Τα αεροσκάφη της διεθνούς συμμαχίας κατά των τζιχαντιστών πραγματοποίησαν σήμερα τέσσερις επιδρομές κατά των συριακών δυνάμεων που βρίσκονται περικυκλωμένες από τον Ισλαμικό Στρατό στο αεροδρόμιο Ντέιρ Εζόρ. 62 στρατιώτες είναι νεκροί και περίπου εκατό έχουν τραυματισθεί από τα αεροπορικά πλήγματα », σημειώνεται στο ρωσικό ανακοινωθέν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή