Εξιχνιάστηκε η υπόθεση ξυλοδαρμού του διοικητή της Τροχαίας Αθηνών

Εξιχνιάστηκε η υπόθεση ξυλοδαρμού του διοικητή της Τροχαίας Αθηνών

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξιχνιάσθηκε από την αστυνομία η υπόθεση του τραυματισμού του διοικητή της Τροχαίας Αθηνών, Γιώργου Διαμαντόπουλου, στις 29 Αυγούστου στο κέντρο της Αθήνας.

Ο δράστης της επίθεσης είναι Ελληνας, 22 ετών, ο οποίος είχε συλληφθεί και τον περασμένο Φεβρουάριο για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας κατηγορούνταν για συμμετοχή σε επιθέσεις κατά αστυνομικών, επεισόδια σε γήπεδα, ληστείες σε βάρος οδηγών ταξί και διανομέων φαγητού, κ.ά.

Μάλιστα για τα συγκεκριμένα αδικήματα τού είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι, τους οποίους παραβίασε στις 10 Σεπτεμβρίου και έκτοτε αναζητείται.

Η ταυτοποίηση του δράστη επετεύχθη μετά από πολυήμερη έρευνα και αξιοποίηση του προανακριτικού υλικού που είχε ήδη από τον περασμένο Φεβρουάριο στη διάθεσή της η αστυνομία. Ειδικότερα, η αστυνομία συνέκρινε τις εικόνες από τον Φεβρουάριο με τα στιγμιότυπα που είχε εξασφαλίσει από το βίντεο του ξυλοδαρμού του διοικητή της τροχαίας Αθηνών.

Μάλιστα όπως είχε αποκαλύψει η «Κ» οι αστυνομικοί της Ασφάλειας που ερευνούσαν το συμβάν του ξυλοδαρμού του διοικητή της Τροχαίας Αθηνών είχαν καταλήξει εδώ και αρκετές ημέρες στην ταυτότητα του δράστη και στο γεγονός ότι επρόκειτο για νεαρό που κινούνταν στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Εξάλλου, η σκηνή του ξυλοδαρμού και οι κινήσεις του υπόπτου πριν από την έναρξη της πορείας διαμαρτυρίας είχαν καταγραφεί από περισσότερες από μία κάμερες ασφαλείας που λειτουργούν στο κέντρο της Αθήνας. Οι ερευνητές της ΕΛ.ΑΣ. είχαν συνθέσει το παζλ των κινήσεών του μέσα από τα βίντεο, με σημεία αναφοράς τον σωματότυπο αλλά και το ντύσιμό του. Προσπαθούσαν ωστόσο να κλείσουν ορισμένες «τεχνικές» εκκρεμότητες, που θα επέτρεπαν τον σχηματισμό δικογραφίας εις βάρος του υπόπτου.

Υπενθυμίζεται ότι ο συλληφθείς είχε επιτεθεί στις 29 Αυγούστου στον αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. που εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία καταφέροντάς του χτυπήματα στο κεφάλι, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του, μετά τη λήξη πορείας ατόμων στο κέντρο της Αθήνας προσεγγίζοντας τον από πίσω, στην οδό Πανεπιστημίου.

Σε βάρος του δράστη σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της βαριάς σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικού, η οποία υπεβλήθη στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Ο τελευταίος άσκησε ποινική δίωξη και παρέπεμψε την υπόθεση σε τακτική ανάκριση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή