Φαήλος Κρανιδιώτης: «Η Νέα Δεξιά θα κατέβει αυτόνομα στις εκλογές»

Φαήλος Κρανιδιώτης: «Η Νέα Δεξιά θα κατέβει αυτόνομα στις εκλογές»

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Νέα Δεξιά θα κατέβει αυτόνομα στις βουλευτικές εκλογές, δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος Φαήλος Κρανιδιώτης, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψης του στη Θεσσαλονίκη.

«Δεν πιστεύω ότι θα γίνουν γρήγορα εκλογές, αλλά εμείς ετοιμαζόμαστε, γιατί ένα κόμμα πρέπει να είναι πάντα έτοιμο» είπε ο κ. Κρανιδιώτης και πρόσθεσε πως προχωρά η συγκρότηση δικτύων της Νέας Δεξιάς σε πανελλαδική κλίμακα και πως σύντομα θα ανακοινωθούν τα ονόματα ανθρώπων που έχουν προσχωρήσει στο κόμμα στην περιοχή της Θεσσαλονίκης. Εξέφρασε δε την αισιοδοξία το επόμενο διάστημα να υπάρχει καταγραφή και σε δημοσκοπήσεις.

«Είμαστε κανονικοί άνθρωποι, που αγαπάμε την πατρίδα, πιστεύουμε στο έθνος και υπερασπιζόμαστε την ταυτότητά μας. Διαχωριζόμαστε από την παλιά δεξιά και απαντάμε σε ένα πραγματικό πολιτικό κενό» τόνισε για το όνομα του κόμματος.

Ο κ. Κρανιδιώτης επιτέθηκε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, με αφορμή τα όσα είπε κατά την επίσκεψή του στην 81η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. «Ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί ότι η χώρα είναι εταιρεία, χρειάζεται μάνατζερ και το μόνο θέμα είναι αν θα αλλάξει ο φοροεισπράκτορας» παρατήρησε. Επιπλέον επισήμανε ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν αναφέρθηκε καθόλου στο Μακεδονικό και τα εθνικά θέματα, ενώ συμφωνεί με τον ΣΥΡΙΖΑ στα θέματα του Μεταναστευτικού και του συμφώνου συμβίωσης.

Ειδικά για το Μεταναστευτικό άσκησε κριτική στον πρόεδρο της ΝΔ, επειδή -όπως είπε- τον ενδιαφέρει μόνο η διαχείριση των κονδυλίων (πόσο κοστίζει ο κάθε πρόσφυγας) και όχι η δημιουργία μιας νέα μουσουλμανικής μειονότητας στην Ελλάδα.

Ο κ. Κρανιδιώτης τάχθηκε με το μέρος του δημάρχου Ωραιοκάστρου, Αστέριου Γαβότση, και των κατοίκων που αντέδρασαν στην παρουσία προσφυγόπουλων στα σχολεία και καταφέρθηκε εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη, γιατί δεν κάλυψε πολιτικά τον δήμαρχο. Πρότεινε τα σχολεία για τα προσφυγόπουλα να λειτουργήσουν μέσα στα κέντρα φιλοξενίας.

(πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή