Συνάντηση Τσίπρα – Μπάιντεν στη Νέα Υόρκη με το βλέμμα στη ρύθμιση του χρέους

Συνάντηση Τσίπρα – Μπάιντεν στη Νέα Υόρκη με το βλέμμα στη ρύθμιση του χρέους

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – ΑΠΟΣΤΟΛΗ. Συνάντηση με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, θα έχει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σήμερα το βραδυ (10 μμ ώρα Ελλάδας) στη Νέα Υόρκη.

Η ελληνική πλευρά θα επιχειρήσει να εξασφαλίσει τη διαβεβαίωση πως η κυβέρνηση Ομπάμα θα πιέσει τη Γερμανία για να υπάρξει ελάφρυνση του ελληνικού χρέους το συντομότερο. Ελληνικές πηγές μετέφεραν την προσδοκία της Αθήνας να υλοποιηθούν συγκεκριμένες δράσεις στο θέμα, παράλληλα με την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

Στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης, ο κ. Τσίπρας, θα μιλησει σήμερα στο συνέδριο της Concordia, εν συνεχεία θα συναντηθεί με την Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, και τέλος θα παρέμβει στη δεύτερη σύνοδο για το προσφυγικό που διεξάγεται στην έδρα του ΟΗΕ, αλλά τελεί υπό την αιγίδα του προέδρου Ομπαμα, της καγκελαρίου Μερκελ και έξι άλλων ηγετών.

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Τρίτη (ωρα Ελλάδας), ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, με τον οποίο προέβησαν σε έναν συντονισμό κινήσεων καθώς ο διεθνής παράγοντας ενεργοποιείται έντονα για λύση του Κυπριακού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή