Διακοπή της δίκης για τα δάνεια του Τ.Τ.

Διακοπή της δίκης για τα δάνεια του Τ.Τ.

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διεκόπη για τις 6 Οκτωβρίου, πριν ουσιαστικά ξεκινήσει, η δίκη για τις δανειοδοτήσεις του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, καθώς χθες κατά την πρώτη ημέρα της ακροαματικής διαδικασίας υπεβλήθησαν αιτήματα αναβολής της και άλλα διαδικαστικά θέματα που αναμένεται να κριθούν από το δικαστήριο. Κατηγορούμενοι στην υπόθεση συνολικά 35 άτομα, στελέχη του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και επιχειρηματίες, για δάνεια που δόθηκαν τη διετία 2008 – 2010 – τα οποία, κατά την κατηγορία, δεν είχαν τις νόμιμες και αναγκαίες εξασφαλίσεις. Αποτέλεσμα των μη νόμιμων δανειοδοτήσεων ήταν η πρόκληση ζημίας κατά του Τ.Τ. και του ελληνικού Δημοσίου γενικότερα.

Βασικός κατηγορούμενος στη δίκη, ο τότε επικεφαλής του Τ.Τ. Αγγελος Φιλιππίδης, ενώ προς το παρόν παραμένει άγνωστο αν η δίκη, τελικώς, θα γίνει ή θα αναβληθεί, καθώς έχει υποβληθεί αίτημα αναβολής από κατηγορούμενο σερβικής καταγωγής για μη μετάφραση του παραπεμπτικού βουλεύματος, αίτημα που θα κριθεί προσεχώς από το δικαστήριο. Η πολύκροτη υπόθεση της Siemens, για την οποία υπήρξαν αντιδράσεις εντός και εκτός Δικαιοσύνης, οδηγήθηκε σε αναβολή λόγω μη μετάφρασης του παρεπεμπτικού βουλεύματος για τους κατηγορουμένους γερμανικής καταγωγής.

Για την υπόθεση των δανείων του Τ.Τ. έγινε έρευνα το 2013 με εντολή της επικεφαλής των εισαγγελέων διαφθοράς Ελένης Ράικου και οι ποινικές διώξεις για απιστία και άλλα αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκαν από την εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή