ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν.Δ.: Οσμή σκανδάλου στη σχέση Καλογρίτσα - Τρ. Αττικής

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Την υπόθεση των δανείων που φέρεται να έχει λάβει ο εργολάβος και, πλέον, ένας εκ των νέων καναλαρχών, Χρήστος Καλογρίτσας από την Τράπεζα Αττικής αναδεικνύει η αξιωματική αντιπολίτευση, ενώ εντείνονται οι εποπτικοί έλεγχοι στην τράπεζα.

Σε ανακοίνωσή τους οι Όλγα Κεφαλογιάννη και Κώστας Καραμανλής σημειώνουν πως όσα αποκαλύπτονται τις τελευταίες ημέρες έχουν οσμή μεγάλου σκανδάλου και καλούν την κυβέρνηση να «να σταματήσει τα επικίνδυνα παιχνίδια με την Τράπεζα Αττικής».

Συγκεκριμένα, σημειώνουν:

«Η Νέα Δημοκρατία, ήδη από τον περασμένο Φεβρουάριο, είχε επισημάνει τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν στο τραπεζικό σύστημα από τη διαδικασία που επέλεξε η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για την ανακεφαλαιοποίηση των πιστωτικών ιδρυμάτων. Ιδίως, μάλιστα, στην περίπτωση των μη - συστημικών τραπεζών, όπως αυτή της Τράπεζας Αττικής, η διαδικασία που ακολουθήθηκε από την Κυβέρνηση χαρακτηρίστηκε από σοβαρές παραλείψεις και περίεργες μεθοδεύσεις.

Γι’ αυτό και προκάλεσε ακόμα και την παρέμβαση τον περασμένο Μάρτιο, του SSM, του εποπτικού μηχανισμού της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Σύμφωνα με δημοσιεύματα τα οποία δεν έχουν διαψευσθεί, η Τράπεζα της Ελλάδος στο πόρισμα της καταγράφει μεγάλο αριθμό δανειοδοτήσεων στον εργολάβο - καναλάρχη κ. Καλογρίτσα.

Πιο συγκεκριμένα, ο εργολάβος χρηματοδοτήθηκε με 127.600.000 ευρώ από την Τράπεζα Αττικής, ενώ τα 77.600.000 εξ αυτών, τα πήρε όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, δηλαδή από το 2015 και μετά. Από αυτά το 2015 είχε πάρει 55.000.000 ευρώ και από την αρχή του 2016 άλλα 22.600.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει το πόρισμα του ελέγχου που διενήργησε στην τράπεζα Αττικής, μικτό κλιμάκιο της Τραπέζης της Ελλάδος και του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM) της ΕΚΤ, στις 27 Ιουνίου 2016 πήρε από την τράπεζα 15.000.000 τα οποία φέρεται να χρησιμοποιήθηκαν για τη συμμετοχή του στο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.

Όλα αυτά που αποκαλύπτονται αναδεικνύουν έχουν οσμή μεγάλου σκανδάλου. Η Κυβέρνηση οφείλει να σταματήσει τα επικίνδυνα παιχνίδια με την Τράπεζα Αττικής. Να δώσει άμεσα το πόρισμα στη δημοσιότητα. Να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός υπεύθυνα. Χωρίς διαρροές. Χωρίς καμία χρονοτριβή. Να σταματήσει τις προσπάθειες συσκότισης και παραπλάνησης. Χωρίς καμία άλλη παρέμβαση. Σήμερα. Γιατί κάθε ημέρα που περνάει αυξάνει το κόστος για τον τόπο. Αυξάνει όμως και τις ευθύνες για όσους προσπαθούν να συγκαλύψουν τη δύσοσμη και σκοτεινή ιστορία της Τράπεζας Αττικής».

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ