ΕΛΛΑΔΑ

Ελέγχεται για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος ο Καλογρίτσας

ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΝΔΡΟΥ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Ελέγχεται από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές ο επιχειρηματίας - κατασκευαστής Χρήστος Καλογρίτσας για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, έρευνες που ξεκίνησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από ένα και πλέον χρόνο, στο πλαίσιο των ελέγχων που πραγματοποιούνται σε διάφορες λίστες καταθετών.

Επίσης έλεγχος είχε γίνει και είχε σχηματιστεί σχετική δικογραφία και για τον Ιωάννη Βλαδίμηρο Καλογρίτσα, γιό του κατασκευαστή που υπήρξε και ο υπερθεματιστής μίας από τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες.

Σε ό,τι αφορά τον Χρήστο Καλογρίτσα, σύμφωνα με πληροφορίες, εντοπίστηκαν αποκλίσεις μεταξύ των καταθέσεών του και των δηλώσεών του ύψους 20 εκ, ευρώ και κινήθηκε διαδικασία ποινικής δίωξης, έως ότου ο ελεγχόμενος επιχειρηματίας δικαιολογήσει τις διαφορές και καταβάλει τα ποσά που θα προκύψουν ως φόρος και πρόστιμα.

Σχετικά με τον Ιωάννη- Βλαδίμηρο Καλογρίτσα, σύμφωνα με πληροφορίες, από τους ελέγχους είχαν εντοπιστεί διαφορές ύψους 4 εκατ. ευρώ είχε ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα, όμως πριν τη συμμετοχή του στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, πλήρωσε και η δικογραφία που είχε σχηματιστεί βαίνει προς το αρχείο.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ