Γ. Στασινός: «Η διελκυστίνδα βλάπτει και την τράπεζα και το Ταμείο»

Γ. Στασινός: «Η διελκυστίνδα βλάπτει και την τράπεζα και το Ταμείο»

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να σταματήσει η «διελκυστίνδα που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες μεταξύ θεσμικών φορέων για τα θέματα της Attica Bank για το καλό της τράπεζας και του Ταμείου», ζητεί ο πρόεδρος του ΤΣΜΕΔΕ, Κωνσταντίνος Μακέδος, με δήλωσή του.

«Το ΤΣΜΕΔΕ σε κάθε περίπτωση ασκεί και θα συνεχίσει να ασκεί το σύνολο των αρμοδιοτήτων του ως βασικού μετόχου στην τράπεζα και, κυρίως, τον ελεγκτικό του ρόλο στα πεπραγμένα της εκάστοτε διοίκησης, ώστε να διασφαλίσει την επένδυσή του. Με γνώμονα το συμφέρον της επένδυσης του ΤΣΜΕΔΕ και συνολικά των υπόλοιπων ασφαλιστικών ταμείων, των μετόχων και των πελατών της Attica Bank, ο βασικός μέτοχος θα εκφραστεί με την άρτια και εμπεριστατωμένη πρότασή του στην επικείμενη έκτακτη γενική συνέλευση στις 20/9, προσδοκώντας και από το σύνολο των αρμοδίων να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να επιδείξουν την υπευθυνότητα που διαχρονικά το ίδιο έχει δείξει».

Επιστολή στον διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα απέστειλε χθες και ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Γιώργος Στασινός. Με την επιστολή ο πρόεδρος του ΤΕΕ ζητεί να σταματήσει να υπάρχει κάθε σκιά στην επένδυση του ΤΣΜΕΔΕ στην Τράπεζα Αττικής, ζητώντας από την ΤτΕ να ασκήσει το σύνολο των ελέγχων που προβλέπονται από τον νόμο και τους κανονισμούς. Επιπλέον ο κ. Στασινός ζητεί από την ΤτΕ να ενημερώσει το ΤΕΕ και τους μηχανικούς, που στηρίζουν τόσα χρόνια την Attica Bank για τα ευρήματα των ελέγχων, προκειμένου να υπάρξει πλήρης διαφάνεια. Ο πρόεδρος του ΤΕΕ ζητεί να υπάρξει ενημέρωση τόσο σε περίπτωση που υπάρχουν ευρήματα από τους ελέγχους για τους εκπροσώπους του Ταμείου στη διοίκηση της τράπεζας μέχρι σήμερα όσο και στην περίπτωση που κάτι τέτοιο δεν διαπιστωθεί, ώστε να σταματήσουν να υπάρχουν σκιές.

«Σας καλώ να ασκήσετε το σύνολο των αρμοδιοτήτων σας και να προχωρήσετε σε κάθε έλεγχο των πεπραγμένων στην τράπεζα που προβλέπεται από τον νόμο και τους κανονισμούς. Μοναδικός στόχος όλων πρέπει να είναι η πλήρης διαφάνεια και η πάταξη κάθε φαινομένου που έβλαψε ή μπορεί να βλάψει τα συμφέροντα της τράπεζας, των μετόχων και επομένως του Ταμείου μας και των μηχανικών», σημειώνεται στην επιστολή. Για «μεροληψία και εμμονικές συμπεριφορές» των μέσων μαζικής ενημέρωσης έναντι της Attica Bank κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος υπαλλήλων της Τράπεζας Αττικής. Στην ανακοίνωση υπογραμμίζονται η ισχυρή καθαρή θέση (+680 εκατ. ευρώ), οι δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας που είναι οι υψηλότεροι στο εγχώριο τραπεζικό γίγνεσθαι (πάνω από 16%) και πολύ πιο πάνω από τους επιβαλλόμενους ελάχιστους του ευρωσυστήματος, ΝPEs 57% με μια ελαφρά επιβάρυνση έναντι των 4 συστημικών και τις υψηλές προβλέψεις άνω του 1 δισ. που καλύπτουν το 50% των ΝPEs.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή