Καλή συγκομιδή από τη Βραζιλία

Καλή συγκομιδή από τη Βραζιλία

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία από τις καλύτερες παρουσίες στην ιστορία της είχε η χώρα μας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο. Με πέντε χρυσά, τέσσερα αργυρά και άλλα τόσα χάλκινα βρέθηκε στην 24η θέση στον πίνακα των μεταλλίων. Την παράσταση έκλεψαν οι Κινέζοι αθλητές, οι οποίοι κατέκτησαν 107 χρυσά, 81 αργυρά και 51 χάλκινα (239 στο σύνολο).

Η αθλητική «επένδυση» της Μεγάλης Βρετανίας, εκτός από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, φάνηκε και στους Παραολυμπιακούς. Συγκέντρωσαν 30 χρυσά περισσότερα από αυτά που είχαν πάρει πριν από τέσσερα χρόνια στη διοργάνωση του Λονδίνου, γεγονός που δείχνει ότι οι Βρετανοί δεν ενδιαφέρθηκαν μόνο επιφανειακά για τον αθλητισμό της χώρας τους αλλά στήριξαν και τις υποδομές. Συνέλεξαν 147 μετάλλια (64-39-44). Στην τρίτη θέση του πίνακα μεταλλίων βρέθηκε η Ουκρανία με 117 (41-37-39) και ακολούθησαν οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής με 115 (40-44-31). Η πρώτη πεντάδα ολοκληρώθηκε με την Αυστραλία με 22 χρυσά, 30 αργυρά και 29 χάλκινα (81 στο σύνολο).

Η παραολυμπιακή διοργάνωση του Ρίο «στιγματίστηκε», μία ημέρα πριν από την ολοκλήρωσή της, από τον θάνατο ενός αθλητή. Ο Ιρανός ποδηλάτης Μπαχμάν Γκολμπαρνεζάντ υπέστη ανακοπή καρδιάς όταν έπεσε με το κεφάλι επάνω σε βράχο. Ο αθλητής συμμετείχε και στους Αγώνες του Λονδίνου χωρίς να έχει κατακτήσει κάποια διάκριση.

Η αυλαία στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο «έπεσε» με μια φαντασμαγορική τελετή, η οποία περιείχε πολλά πυροτεχνήματα, μουσική και σάμπα, αλλά και μηνύματα για τις ανθρώπινες αξίες. Βραζιλιάνοι μουσικοί και χορευτές ξεσήκωσαν τους 45.000 θεατές που βρέθηκαν στο Μαρακανά. Σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής ήταν ο παραολυμπιονίκης (και κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στη σφαίρα), Θανάσης Κωνσταντινίδης, ενώ τηρήθηκε κι ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Ιρανού ποδηλάτη που έχασε τη ζωή του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή