ΕΛΛΑΔΑ

Επίσκεψη Τόσκα σε ειδικό χώρο για πρόσφυγες στην Αμυγδαλέζα

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Το νέο κέντρο φιλοξενίας της Αμυγδαλέζας  πρόκειται να επισκεφθεί ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκας και ο Γενικός Γραμματέας Υ.Π.Ε.Σ.Δ.Α., Τζανέττος Φιλιππάκος την Τετάρτη.

Η νέα δομή για τη φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών θα δεχτεί οικογένειες που πρόκειται να επιστρέψουν οικειοθελώς στις χώρες καταγωγής τους.

Ο κ. Τόσκας και ο κ. Φιλιππάκος θα επιθεωρήσουν το χώρο, ο οποίος είναι έτοιμος να δεχτεί τους πρώτους φιλοξενούμενους. Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛΑΣ, πρόκειται ουσιαστικά για ένα τμήμα του κέντρου που λειτουργούσε εκεί στο παρελθόν, το οποίο διαμορφώθηκε κατάλληλα, με παιδικές χαρές και άλλες υποδομές, προκειμένου να εξυπηρετήσει περίπου 300 άτομα κάθε φορά προσωρινά.

Από αρμόδιες πηγές διευκρινίστηκε ότι ο συγκεκριμένος χώρος θα λειτουργεί ως κλειστή δομή και κέντρο κράτησης, καθώς έτσι προβλέπεται από τους κανονισμούς για την συγκεκριμένη διαδικασία, αλλά η παραμονή των προσφύγων- μεταναστών δεν θα ξεπερνά τις 10 μέρες περίπου.

Ειδικότερα, όσοι από τους πρόσφυγες με οικογένειες και μικρά παιδιά επιθυμούν να επιστρέψουν στις χώρες καταγωγής τους, μέσω των διεθνών οργανισμών μετανάστευσης, θα πρέπει να κάνουν άρση των αιτημάτων ασύλου που έχουν υποβάλει στα νησιά (γι' αυτό και περνούν σε κατάσταση κράτησης) και στην συνέχεια θα μεταφέρονται στην Αμυγδαλέζα, όπου θα φιλοξενούνται μέχρι να εκδοθούν τα διαβατήρια τους από τις πρεσβείες.

Ακολούθως θα αναχωρούν αεροπορικώς συνοδευόμενοι για τις χώρες καταγωγής τους.
 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ