ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν.Δ.: «Τέλος το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς»- Τι απαντά η κυβέρνηση

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

«Το μεγαλύτερο σκάνδαλο της κυβέρνησης». Με αυτή την φράση κορυφαία στελέχη του κόμματος της ΝΔ σχολιάζουν το γεγονός της άρνησης της κυβερνητικής πλειοψηφίας να αποδεχθεί το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ώστε να προσέλθουν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο Υπουργός Επικρατείας κ. Νίκος Παππάς, ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας κ. Λευτέρης Κρέτσος και οι 4 πλειοδότες στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, κάτι που οδήγησε στην έκτακτη συνέντευξη τύπου.Το γεγονός και μόνο της έκτακτης συνέντευξης τύπου δείχνει την βούληση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μην αφήσει το θέμα να φύγει από την επικαιρότητα και να αναδείξει κάθε πτυχή τυχόν παρατυπιών της διαδικασίας.

Tι ειπώθηκε στην συνέντευξη τύπου

Το τέλος του ηθικού πλεονεκτήματος της αριστεράς τόνισε η αξιωματική αντιπολίτευση κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου για το πόθεν έσχες των 4 υπερθεματιστών.  Παράλληλα ζητήθηκε να ριχθεί άπλετο φως και να απαντηθούν τα ερωτήματα που υπάρχουν γύρω από το πόθεν έσχες των υπερθεματιστών στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, ζήτησε σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, η Νέα Δημοκρατία.

Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Κώστας Τσιάρας, ζήτησε να γίνει συνολική συζήτηση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και σημείωσε ότι αποτελεί αυτό αίτημα του πολιτικού συστήματος, στο οποίο δεν ανταποκρίνεται η κυβερνητική πλειοψηφία.

Σημειώνεται ότι στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, η κυβερνητική πλειοψηφία αρνήθηκε την κλήση των υπερθεματιστών για τον έλεγχο του πόθεν έσχες τους.

Τελικώς, οι εμπλεκόμενοι θα κληθούν, με αίτημα της μειοψηφίας, που έκανε χρήση των δυνατοτήτων που της δίνει ο κανονισμός της Βουλής, γι’ αυτό και ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος δήλωσε ότι η κυβέρνηση σύρεται από τη μειοψηφία.

«Σήμερα είναι μια ιστορική ημέρα, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αποχαιρετήσει οριστικά το ηθικό πλεονέκτημα» ανέφερε ο κ. Μάκης Βορίδης. Σημείωσε ότι είναι επιβεβλημένος ο έλεγχος και η προέλευση και τρόπος απόκτησης των χρημάτων των υπερθεματιστών. «Αυτό που υπήρξε η ναυαρχίδα της κυβέρνησης για την διαφάνεια και τη δημοκρατία, ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες, η κυβερνητική πλειοψηφία δεν θέλει να συζητηθεί» πρόσθεσε ο κ. Βορίδης.

«Η άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να συμπράξει σε μία υπόθεση διαφάνειας, συνιστά την πλήρη απονομιμοποίηση του διαγωνισμού» δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος.

Ο κ. Βορίδης προέβλεψε ότι καθώς υπάρχουν παρατυπίες και ενδεχομένως παρανομίες, θα δοθεί συνέχεια στην Δικαιοσύνη. Σημείωσε δε ότι «Τράπεζα Αττικής, Σπίρτζης, Καραμπάτσος, κυβέρνηση, Καλογρίτσας, πενταμελής επιτροπή του διαγωνισμού, όλα αυτά φαίνεται να σχετίζονται μεταξύ τους».

Η κυβερνητική απάντηση

Τα όσα ειπώθηκαν από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σχολίασε το κυβερνητικό στρατόπεδο ως εξής:

«Η κυβέρνηση εφαρμόζει τους κανονισμούς και τους Νόμους του Κράτους.Η προσπάθεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης και των «λυτών και δεμένων» να μην εφαρμοστούν οι νόμοι και να πλήξουν το ηθικό πλεονέκτημα της κυβέρνησης,, πέφτει στο κενό.Το καθεστώς της ανομίας των 27 χρόνων στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, έκλεισε οριστικά και αμετάκλητα».

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ