Attica Bank: Αρση αναστολής διαπραγμάτευσης των μετοχών και απαγόρευσης χορήγησης δανείων

Attica Bank: Αρση αναστολής διαπραγμάτευσης των μετοχών και απαγόρευσης χορήγησης δανείων

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αίρει τους περιορισμούς στη χορήγηση δανείων στην  Attica Bank, η Τράπεζα της Ελλάδος ενώ μετά από σχετικό αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, αίρεται και η προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της.

Η Attica Bank, όπως επισημαίνει η ΤτΕ, έχει δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας σημαντικά υψηλότερο από το ελάχιστο αποδεκτό όριο και συνθήκες ρευστότητας που υποστηρίζονται κανονικά από το πλαίσιο παροχής ρευστότητας του Ευρωσυστήματος.

Η ανακοίνωση της ΤτΕ: 

«Η σημερινή Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Τράπεζας Αττικής θέτει τέρμα στο διοικητικό κενό και επιτρέπει στην τράπεζα να ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον. Οι σημερινές αποφάσεις της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης αποτελούν ένα ιδιαίτερα σημαντικό βήμα για τον εκσυγχρονισμό του πλαισίου εταιρικής διακυβέρνησης της Τράπεζας Αττικής.

Η Τράπεζα της Ελλάδος θα συνεργαστεί στενά με τη νέα Διοίκηση της τράπεζας για την περαιτέρω ενίσχυση και βελτίωση των υποδομών και λειτουργιών της».

Μετά από σχετικό αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, αίρεται και η προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της "ATTICA BANK A.T.E." από σήμερα.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, σε συνέχεια ανακοίνωσης της Τράπεζας της Ελλάδος στην οποία αναφέρεται και η άρση των περιορισμών στη χορήγηση νέων πιστώσεων, αποφάσισε να ζητήσει από το Χρηματιστήριο Αθηνών την άρση της αναστολής διαπραγμάτευσης των μετοχών της ως άνω εταιρείας.

Η έναρξη της συνεχούς διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρείας "ATTICA BANK A.T.E." ξεκίνησε στις 15.30.

Πανταλάκης: «Η αναδιάρθρωση δεν θα είναι κάτι το ευχάριστο»

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Αttica Bank Θεόδωρος Πανταλάκης απεύθυνε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση κατά τη γενική συνέλευση της τράπεζας η οποία επικύρωσε το νέο διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας.

«Η αναδιάρθρωση δεν θα είναι κάτι το ευχάριστο… Κάποιοι πρόκειται να θιγούν. Δεν είναι δυνατόν όταν οι συντάξεις βρίσκονται στα 500 ευρώ και οι νέοι πτυχιούχοι και με μάστερ παίρνουν αμοιβές των 800 και 1.000 ευρώ να υπάρχουν τόσο υπέρογκες αμοιβές στην τράπεζα» επισήμανε, προαναγγέλλοντας την υλοποίηση ενός προγράμματος ριζικής αναδιάρθρωση

Ο νέος πρόεδρος της τραπέζης σημείωσε επίσης ότι, «δεν μπορεί κανείς απολύτως να υπονομεύσει μια τράπεζα με δηλώσεις και με δημόσιες αντιπαραθέσεις, όπως η Attica Bank, που έχει ιστορικό ρόλο και μπορεί ταυτόχρονα να διαδραματίσει σημαντικό αναπτυξιακό ρόλο».

Ο κ.Ρουμελιώτης εξέφρασε τη λύπη του που τις τελευταίες ημέρες δημιουργήθηκε ένας τόσος μεγάλος θόρυβος σχετικά με την νέα διοίκηση της τράπεζας. «Δεν είμαι διατεθειμένος να παίξω κανένα πολιτικό παιχνίδι. Ως τεχνοκράτης και επαγγελματίας έχω στόχο να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία της Attica Bank. Μην περιμένετε εκπτώσεις, συμβιβασμούς, ούτε δεχόμαστε επιρροές από κανέναν. Είναι βέβαιος ότι θα κερδίσουμε τη μάχη για το καλό της χώρας και της τράπεζας».

Ο κ.Ρουμελιώτης επεσήμανε ότι η νέα διοίκηση της τράπεζας θα συνεργαστεί πλήρως με τις εποπτικές αρχές (SSM και Τράπεζα της Ελλάδος) προκειμένου να διερευνηθούν όλα τα ζητήματα του σχετικού πορίσματος που έχουν εκπονήσει.

Σημειώνεται ότι κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ, εγκρίθηκε ομόφωνα η τοποθέτηση Πανταλάκη στη θέση του CEO.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή