Βέλγιο: Ανησυχία για το ενδεχόμενο επιστροφής εξτρεμιστών στην Ευρώπη

Βέλγιο: Ανησυχία για το ενδεχόμενο επιστροφής εξτρεμιστών στην Ευρώπη

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανησυχία έχει δημιουργήσει στους Βέλγους το ενδεχόμενο επιστροφής πολλών μαχητών του ΙΚ στην Ευρώπη, σε περίπτωση που η τρομοκρατική οργάνωση αρχίσει να καταρρέει, αναφέρει σήμερα η βέλγικη εφημερίδα De Morgen.

Όπως υποστηρίζει το έντυπο, το Βέλγιο δεν είναι προετοιμασμένο για να χειριστεί μία τέτοια κατάσταση με αποτέλεσμα να πληθαίνουν οι φωνές που αιτούνται την προετοιμασία ενός νομοθετικού πλαισίου για την προληπτική κράτηση όσων επιστρέφουν έως ώτου ολοκληρωθούν οι έρευνες για την εξακρίβωση της ταυτότητας και της δράσης τους.

Παράλληλα, πρωτοβουλία για την επιμήκυνση του χρόνου κράτησης των παράτυπων μεταναστών σε 18 μήνες φέρεται αναλαμβάνει ο υφυπουργός Μετανάστευσης του Βελγίου, Τέο Φράνκεν, σύμφωνα την εφημερίδα De Tijd.

Ο Φλαμανδός πολιτικός υποστηρίζει ότι ανάλογη ρύθμιση ισχύει σε 13 άλλες ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων στις γειτονικές Ολλανδία και Γερμανία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή