Στουρνάρας προς Σπίρτζη: «Κρείττον του λαλείν το σιγάν»

Στουρνάρας προς Σπίρτζη: «Κρείττον του λαλείν το σιγάν»

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη λακωνική φράση «κρείττον του λαλείν το σιγάν», δηλαδή ότι σε μερικές περιπτώσεις είναι καλύτερο κανείς να σιωπά, απάντησε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας στις δηλώσεις του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστου Σπίρτζη. 

Ο κ. Σπίρτζης μιλώντας νωρίτερα σε μέσα ενημέρωσης αναφερόμενος στον κ. Στουρνάρα σημείωσε ότι  ως υπουργός Οικονομικών της ΝΔ και αργότερα ως διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας πέτυχε να μην είναι υπό δημόσιο έλεγχο το 98% του ελληνικού τραπεζικού συστήματος με τη συρρίκνωσή του σε τέσσερις συστημικές τράπεζες και ότι τώρα επιδιώκει συστηματικά είτε την πώληση είτε τον έλεγχο και της Τράπεζας Αττικής, που ελέγχει 1,5% με 2% της αγοράς, με σειρά τοποθετήσεων δικών του προσώπων στη διοίκησή της.

Προσέθεσε ότι οι κινήσεις αυτές συνδέονται με την προσπάθεια της κυβέρνησης να «βάλει τάξη» στο τηλεοπτικό τοπίο της χώρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή