ΚΟΣΜΟΣ

Ρέντσι κατά Κεντρικής Τράπεζας Γερμανίας: «Για ποιον Βάιντμαν συζητάμε;»

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Σκληρή απάντηση έδωσε στα σχόλια του προέδρου της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας, Γενς Βάιντμαν, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι.

Ο Βάιντμαν είχε υποστηρίξει ότι η Ιταλία έχει «ήδη κάνει κατάχρηση της ευελιξίας» και ότι «χρειάζεται να συνεχίσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις».

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, απαντώντας σε σχετική ερώτηση από τη Νέα Υόρκη, δήλωσε καυστικά: «Για ποιον Βάιντμαν συζητάμε;», όπως αναφέρει η εφημερίδα La Stampa.

«Ο διοικητής έχει ήδη μια δύσκολη αποστολή, του εκφράζω όλη μου την αλληλεγγύη, διότι πρέπει να αντιμετωπίσει το μεγάλο θέμα των γερμανικών τραπεζών. Ελπίζουμε να τα καταφέρει», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Ο Ρέντσι, όμως δεν σταμάτησε εκεί, συμπληρώνοντας ότι «τον αγκαλιάζουμε με στοργή και του ευχόμαστε καλή δουλειά, εφόσον οι ιταλικές τράπεζες έχουν κάποιες δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ κόκκινα δάνεια, αλλά στις γερμανικές υπάρχουν εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ παράγωγα».

«Από τη μια υπάρχει η υποστήριξη της λιτότητας από εκείνους που διαθέτουν τη δύναμη για να την εφαρμόσουν, από την άλλη υπάρχουν οι θέσεις όσων χρησιμοποιούν τις δημόσιες δαπάνες σε μια προσπάθεια να αναζωογονηθεί η άρρωστη οικονομία. Έπειτα από μια επαναπροσέγγιση, η οποία αποδείχθηκε αυταπάτη, η Ιταλία και η Γερμανία βρίσκονται σε δυο όχθες οι οποίες απέχουν όλο και περισσότερο», σχολιάζει η La Stampa.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ