ΚΟΣΜΟΣ

Μέτρα ενάντια στο «τρομοκρατικό δίκτυο» του Γκιουλέν ζήτησε ο Ερντογάν

REUTERS

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Να λάβουν μέτρα ενάντια στο «τρομοκρατικό δίκτυο» του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ μουσουλμάνου ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν κάλεσε την Τετάρτη του ηγέτες της διεθνούς κοινότητας κατά την ομιλία του στην Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Καλώ, από αυτό το βήμα, όλους τους φίλους μας, να λάβουν άμεσα μέτρα ενάντια στην τρομοκρατική οργάνωση των υποστηρικτών του Γκιουλέν για την ίδια τους την ασφάλεια και το μέλλον των κρατών μας», τόνισε ο Τούρκος Πρόεδρος, σημειώνοντας ότι η απόπειρα πραξικοπήματος της 16ης Ιουλίου στόχευε την δημοκρατία σε όλο τον κόσμο.

Οσον αφορά το Συριακό, ο Ερντογάν απευθύνοντας έκκληση για μια άμεση εξεύρεση πολιτικής επίλυσης, υπογράμμισε πως «η εισβολή της Τουρκίας στην βόρεια Συρία στις αρχές Σεπτεμβρίου οδήγησε στην εγκαθίδρυση της ειρήνης και της σταθερότητας σε μια περιοχή όπου είχε επικρατήσει η απελπισία». Επισήμανε παράλληλα ότι η Άγκυρα σέβεται την εδαφική κυριαρχία της Συρίας.

Από την ομιλία του Τούρκου προέδρου δεν έλειψαν και οι αιχμές κατά της Ευρωπαϊκής Ενωσης, την οποία κατηγόρησε ότι δεν τηρεί τις υποσχέσεις της σχετικά με την ενταξιακή πορεία της χώρας.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ