Audi SQ7 & e-tron 3.0 TDI quattro

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Audi SQ7

·         Το πιο ισχυρό SUV diesel στην αγορά

·         Το πρώτο στον κόσμο με τεχνολογία ηλεκτρικού turbo

·         Υψηλής απόδοσης ηλεκτρικό υποσύστημα 48 volt και ηλεκτρομηχανική ενεργοποίηση αντιστρεπτικών δοκών

 

Audi Q7 e-tron 3.0 TDI quattro

·         το πρώτο plug-in υβριδικό SUV στον κόσμο με κινητήρα TDI V6 και κίνηση quattro

·         μέγιστη αυτονομία έως 1.400 χιλιόμετρα

 

Με 435 ίππους και 900 Nm ροπή – μεταξύ 1.000 και 3.250 στροφών/λεπτό – το νέο Audi   SQ7 TDI καθίσταται ως το πιο ισχυρό SUV diesel στην αγορά.

Ο ανασχεδιασμένος 4άλιτρος TDI κινητήρας σε συνδυασμό με έναν ηλεκτρικό υπερσυμπιεστή δίνουν στο SQ7 καταπληκτικές/ξεχωριστές επιδόσεις(0–100 σε 4.8 δευτερόλεπτα) ενώ ταυτόχρονα επιτυγχάνει κατανάλωση  7,4 λίτρα καυσίμου ανά 100 χλμ. με 194 γρ/χλμ. εκπομπές ρύπων.

Το Audi SQ7 είναι το πρώτο SUV στον κόσμο  που χρησιμοποιεί  ηλεκτρικό υπερσυμπιεστή κάνοντας  το turbo lag να ανήκει πλέον στο παρελθόν αφού η ενεργοποίησή του απαιτεί λιγότερα από 250 χιλιοστά του δευτερολέπτου κάνοντας το  SUV να αναπτύσσει τη τεράστια ισχύ του χωρίς καμία καθυστέρηση στις χαμηλές στροφές.

Στη συνέχεια η διαδοχική ενεργοποίηση των 2 επιπλέον στροβιλοσυμπιεστών κάνουν τον κινητήρα να επιτυγχάνει τη μέγιστη απόδοσή του- σε λειτουργία biturbo – χωρίς καμία καθυστέρηση επίσης στις υψηλές στροφές.

Μια ακόμα νέα λύση στο ανταγωνιστικό περιβάλλον είναι το ηλεκτρομηχανικό σύστημα ενεργοποίησης των 2 αντιστρεπτικών  – που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Audi –  το οποίο όταν είναι ενεργοποιημένο βελτιώνει πάρα πολύ την ακρίβεια του αυτοκινήτου στο στρίψιμο, ενώ στις στροφές λειτουργεί συνδυαστικά, μειώνοντας σημαντικά τις κλίσεις του αμαξώματος, επιδρώντας έτσι θετικά στην οδηγική συμπεριφορά περιορίζοντας ακόμη περισσότερο την τάση για υποστροφή.

Το Q7 e tron ​​3.0 TDI quattro είναι το πρώτο plug-in υβριδικό SUV στον κόσμο που διαθέτει  κινητήραTDI V6 και κίνηση quattro, απόδοσης 373 hp και ροπή 700 Nm. Επιταχύνει από στάση στα 100 km / h  σε 6,2 δευτερόλεπτα καταναλώνοντας μόλις 1,8 λίτρα ανά 100 Km   και διαθέτει. μπαταρία ιόντων λιθίου η οποία μπορεί να φορτιστεί πλήρως από μια βιομηχανική πρίζα με ισχύ 7,2 KW σε περίπου δυόμιση ώρες.

Η οθόνη TFT υψηλής ανάλυσης που διαθέτει δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό μέσω ειδικών γραφικών να μπορεί να ελέγχει την ενεργειακή ροή του plug– in υβριδικού συστήματος, του μετρητή ισχύος καθώς και να αντλεί συνεχώς στοιχεία σχετικά με τη κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας του αυτοκινήτου.

Το στάνταρ σύστημα θερμικής διαχείρισης με ενσωματωμένη αντλία θερμότητας έχει αναπτυχθεί ειδικά για τα plug-in υβριδικά οχήματα της οικογένειας Q7. Η Audi είναι ο πρώτος κατασκευαστής στον κόσμο στην αγορά αυτής της τεχνολογίας και αυτό αποτελεί ένα ακόμη σημείο αναφοράς για τη μάρκα από την άποψη της ηλεκτρικής αυτονομίας, της εσωτερικής άνεσης και της αποτελεσματικότητας στον έλεγχο του κλίματος.

Τιμή: 86.800€

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή