Αναβολή εκδίκασης για το άρθρο 99 ζητεί ο Μαρινόπουλος

Αναβολή εκδίκασης για το άρθρο 99 ζητεί ο Μαρινόπουλος

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναβολή έως τις 14 Οκτωβρίου για την εκδίκαση της κύριας αίτησης υπαγωγής του ομίλου Μαρινόπουλου στο άρθρο 99 αναμένεται να ζητήσουν σήμερα οι δικηγόροι της γνωστής αλυσίδας. Την ίδια ώρα, γίνεται αγώνας δρόμου, προκειμένου να οριστικοποιηθεί η συμφωνία εξυγίανσης βάσει των άρθρων 106 β και 106 θ του Πτωχευτικού Κώδικα και να κατατεθεί στο δικαστήριο έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2016.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Κ», κατά τη σημερινή συνεδρίαση η πλευρά του Μαρινόπουλου θα ζητήσει αναβολή μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου, κάτι που σημαίνει –σε περίπτωση που το δικαστήριο αποδεχθεί το σχετικό αίτημα– παράταση και της προσωρινής προστασίας από αναγκαστικά μέτρα εκτέλεσης που έλαβε η αλυσίδα με την απόφαση της 1ης Ιουλίου 2016. Αναβολή αναμένεται να ζητηθεί και για την εκδίκαση της αίτησης πτώχευσης που έχει καταθέσει εναντίον του Μαρινόπουλου η τεχνική εταιρεία Καρατζήμας Α. και Σία Ε.Ε., με τη δικάσιμο να έχει ορισθεί επίσης για σήμερα.

Στη σημερινή συνεδρίαση του δικαστηρίου η πλευρά του Σκλαβενίτη πρόκειται να ασκήσει πρόσθετη παρέμβαση υπέρ του Μαρινόπουλου με την ιδιότητα του επενδυτή, η οποία δεν θα περιορίζεται σε μια απλή ανάγνωση επιστολής, με την οποία θα εκδηλώνει το ενδιαφέρον του, όπως συνέβη στη δίκη της 1ης Ιουλίου 2017.

Την ίδια ώρα, τα εμπλεκόμενα μέρη προσπαθούν να καταρτίσουν το οριστικό κείμενο της συμφωνίας εξυγίανσης και κυρίως να διασφαλίσουν το απαιτούμενο ποσοστό πιστωτών. Οι ενέγγυοι πιστωτές (απαιτείται το 40%) φέρεται να έχουν συγκεντρωθεί, καθώς πρόκειται κατά βάση για τις πιστώτριες τράπεζες οι οποίες στηρίζουν εξαρχής το όλο εγχείρημα. Ωστόσο, δεν έχει ακόμη διασφαλισθεί το 60% του συνόλου των ποσοστών με πηγές από την πλευρά των προμηθευτών να υπολογίζουν ότι λείπουν ακόμη πιστωτές με απαιτήσεις συνολικού ύψους περίπου 100 εκατ. ευρώ. Η προσπάθεια για την κατάθεση στο δικαστήριο της συμφωνίας εξυγίανσης έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2016 γίνεται και για έναν κρίσιμο τεχνικό και οικονομικό λόγο: η συμφωνία εξυγίανσης πρέπει να βασίζεται στην οικονομική κατάσταση του Μαρινόπουλου όπως αυτή απεικονίζεται μέχρι και τρεις μήνες πριν, δηλαδή έως τις 30 Ιουνίου 2016. Κατάθεση της συμφωνίας μετά την 30ή Σεπτεμβρίου 2016 σημαίνει ότι θα πρέπει να γίνουν νέοι υπολογισμοί και να ληφθούν υπόψη και μεταγενέστερα στοιχεία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή