Αύξηση κερδών και τζίρου για τον όμιλο Quest το α΄ εξάμηνο

Αύξηση κερδών και τζίρου για τον όμιλο Quest το α΄ εξάμηνο

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι πωλήσεις POS και των προϊόντων Apple έδωσαν ώθηση στις πωλήσεις και στα κέρδη του ομίλου Quest το α΄ εξάμηνο του 2016. Οι ενοποιημένες πωλήσεις του ομίλου διευρύνθηκαν σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για τις επιχειρήσεις κατά 9% και ανήλθαν στα 176,6 εκατ. ευρώ. Τα λειτουργικά κέρδη επίσης αυξήθηκαν με μεγάλη ταχύτητα, περίπου 30%, κι έφτασαν τα 13,3 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά αποτελέσματα διαμορφώθηκαν σε κέρδη ύψους 4,66 εκατ. ευρώ, έναντι ζημίας 1,08 εκατ. ευρώ το α΄ εξάμηνο του 2015.

Ωθηση στις πωλήσεις και στα κέρδη έδωσαν κατά κύριο λόγο τρεις επιχειρήσεις του ομίλου Quest, η Cardlink, η iSquare και η Unisystems. Η πρώτη από τις τρεις προσφέρει στην αγορά τα ομώνυμα τερματικά ηλεκτρονικών συναλλαγών (POS) και το πρώτο εξάμηνο έτους τα έσοδα της επιχείρησης σημείωσαν αύξηση 73% και ανήλθαν στα 9,7 εκατ. ευρώ. Ακόμη μεγαλύτερη ήταν η αύξηση των κερδών της. Υπενθυμίζεται ότι την Cardlink ο όμιλος Quest εξαγόρασε τον Ιανουάριο του 2015, μόλις έξι μήνες πριν από την εφαρμογή των capital controls.

Από την άλλη πλευρά, οι πωλήσεις της iSquare σημείωσαν αύξηση κατά 17%, φτάνοντας 27,6 εκατ. ευρώ, ενώ ακόμη πιο σημαντική ήταν η αύξηση εσόδων που σημείωσε ο όμιλος της Unisystems. Τα ενοποιημένα έσοδα του τελευταίου διευρύνθηκαν κατά περίπου 23% φτάνοντας τα 41,6 εκατ. ευρώ. Τέλος, σημαντική αύξηση εσόδων κατά 4,5% σημείωσε και η ACS Ταχυμεταφορές. Το σύνολο των προαναφερόμενων επιχειρήσεων εμφάνισε και αύξηση κερδών.

Αντίθετα, σημαντική μείωση εσόδων και κερδών παρουσίασε η μεγαλύτερη εταιρεία του ομίλου, Info Quest Technologies. Τα έσοδα της τελευταίας ανήλθαν στα 51 εκατ. ευρώ σημειώνοντας πτώση 9,6%. Τέλος, κάμψη πωλήσεων παρουσίασαν οι ενεργειακές εταιρείες του ομίλου. Πάντως, τα κέρδη προ φόρων της τρέχουσας περιόδου περιλαμβάνουν κέρδος από την πώληση της συνδεδεμένης εταιρείας Ανεμοπύλη Α.Ε., ύψους 1,4 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή