ΕΛΛΑΔΑ

Νέα πρόσκληση ενδιαφέροντος για ειδικούς ασύλου

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Nέα πρόσκληση ενδιαφέροντος για Ευρωπαίους «ειδικούς» σε θέματα ασύλου, που θα εγκατασταθούν στο Ανατολικό Αιγαίο, απηύθυνε η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασύλου (EASO). Οπως αποκάλυψε χθες στην «Κ» ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας, Jean Pierre Schembri, η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασύλου απηύθυνε στις 2 Σεπτεμβρίου νέα πρόσκληση ενδιαφέροντος ζητώντας επιπλέον 100 ειδικούς σε θέματα ασύλου που θα συμμετάσχουν ενεργά στην επεξεργασία των αιτημάτων που υποβάλλουν πρόσφυγες και μετανάστες στα κέντρα υποδοχής του Ανατολικού Αιγαίου.

«Ηδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον 28», σχολίασε ο κ. Schembri και προσέθεσε ότι στην Ελλάδα βρίσκονται 200 εμπειρογνώμονες της Υπηρεσίας: «Οι 126 από αυτούς απασχολούνται στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και συμμετέχουν στην επεξεργασία αιτημάτων ασύλου που κατατίθενται στο πλαίσιο της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ενωσης - Τουρκίας. Οι υπόλοιποι βρίσκονται στην ηπειρωτική χώρα».

Ο κ. Schembri απέδωσε τις δυσκολίες που εντοπίζονται στη διαδικασία στην καθυστέρηση επεξεργασίας των αιτημάτων σε δεύτερο βαθμό. Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη του 2015 η EASO είχε ανακοινώσει την πρόθεσή της να στείλει 374 «ειδικούς» σε Ιταλία και Ελλάδα προκειμένου να μετάσχουν στην επεξεργασία των αιτημάτων ασύλου.

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ