Οι κουζίνες του κόσμου: Ιταλία

Οι κουζίνες του κόσμου: Ιταλία

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το βιβλίο Ιταλία περιέχει πάνω από 85 επιλεγμένες συνταγές οι οποίες αντανακλούν με τον καλύτερο τρόπο τα μοναδικά χαρακτηριστικά της μαγειρικής της γειτονικής χώρας. Εμπλουτισμένη με όμορφες φωτογραφίες και με εικόνες των ολοκληρωμένων πιάτων, η έκδοση του «Γαστρονόμου» περιλαμβάνει τεχνικές και υλικά προσαρμοσμένα στην ελληνική πραγματικότητα, ώστε οι διάσημες ιταικές σπεσιαλιτέ να μπορούν να εκτελεστούν εύκολα από τον καθένα, στην κουζίνα του σπιτιού του.

Εμμέσως αποκαλύπτεται ένας τόπος που πολλοί θα τον θυμούνται με νοσταλγία από τα ταξίδια τους και άλλοι θα λαχταρούν τώρα να τον γνωρίσουν. Υπάρχουν, επίσης, ειδικές ενότητες «γαστρονομικών ταξιδιών», όπως για το τυρί, τα αλλαντικά, τον καφέ και το κρασί, που μας συστήνουν τις τοπικές πρώτες ύλες.

Το βιβλίο Κουζίνες του κόσμου: Ιταλία περιλαμβάνει εμβληματικές συνταγές, με ζυμαρικά, ρύζι, πολέντα, σούπες, σαλάτες, σπεσιαλιτέ θαλασσινών, πίτσες, ψωμιά, πιάτα λαχανικών και επιδόρπια που εύκολα θα παρασκευάσουμε στο σπίτι μας. Ρίχνει ένα βλέμμα στις τοπικές πρώτες ύλες και στις γεύσεις της πλούσιας και ετερόκλητης μαγειρικής της μεσογειακής χώρας και καταγράφει εμμέσως πώς η γεωγραφία, το κλίμα και η παράδοση έχουν διαμορφώσει μια από τις πιο δημοφιλείς κουζίνες του κόσμου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή