Εκτός ορίων διάλογοι στη Βουλή με αφορμή την υπόθεση της Τράπεζας Αττικής

Εκτός ορίων διάλογοι στη Βουλή με αφορμή την υπόθεση της Τράπεζας Αττικής

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα από τα σοβαρότερα περιστατικά, και πιθανότατα πρωτοφανές -ουδείς, ακόμα και εκ των παλαιότερων θυμάται ανάλογη περίπτωση, κατεγράφη σήμερα στην Ολομέλεια: ο Πρόεδρος της Βουλής, καθήμενος στα βουλευτικά έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ σχολίαζε εντόνως όσα εισηγητής κόμματος της αντιπολίτευσης έλεγε από του βήματος, με αποτέλεσμα ο προεδρεύων της συνεδρίασης Νικήτας Κακλαμάνης να εξαναγκαστεί σε παρατήρηση του εκτός ορίων κοινοβουλευτικής συμπεριφοράς!

«Και το χειρότερο για όλους εσάς, είναι ότι σε έναν χρόνο, κύριοι, από κατήγοροι σε όλες τις εκφάνσεις της δημόσιας ζωής, είστε κατηγορούμενοι. Και ο κ. Παππάς, ο κ. Καλογρίτσας θα βρεθούν στη θέση του κ. Ψυχάρη και των άλλων που λέγατε για τα θαλασσοδάνεια, για να απαντήσουν στα ερωτήματα για το πώς μέσα σε έναν χρόνο δόθηκαν 100 εκατομμύρια ευρώ δάνεια στον αγαπημένο σας "κόκκινο" επιχειρηματία» είπε κάποια στιγμή ο κ. Οδ. Κωνσταντινόπουλος (Δημ.Συμπαράταξη). Και συνέχισε παρακάμπτοντας διακοπές που επιχειρούσαν άλλοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: «Θα πρέπει να απαντήσετε. Ο κ. Δραγασάκης ήταν οικονομικός σύμβουλος της Τράπεζας Αττικής επί τριάντα χρόνια».

Εκείνη τη στιγμή φώναξε από τα έδρανα ο κ. Ν. Βούτσης. Η συνέχεια είχε, όπως καταγράφηκε στα πρακτικά της συνεδρίασης, ως εξής:

Ν.Βούτσης: «Ποια τριάντα χρόνια! Τι λέτε;»

Οδ. Κωνσταντινόπουλος: «Και έφυγε από την Τράπεζα Αττικής, όταν εκλέχθηκε Βουλευτής. Για το ό,τι συνέβαινε εκεί, θα πρέπει να απαντήσετε. Και από κατήγοροι, κουνώντας μας το δάκτυλο, είσαστε κατηγορούμενοι για ό,τι συμβαίνει τον τελευταίο χρόνο».

Χρ.Μαντάς (ΣΥΡΙΖΑ): «Σώπα!»

Οδ. Κ. «Κύριοι, όσα έγιναν σε τριάντα χρόνια, τα κάνατε σε έναν χρόνο».

Ν.Βούτσης: «Τα τριάντα χρόνια πού τα βρήκατε»;

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Νικήτας Κακλαμάνης): «Γιατί φωνάζετε; Τα μικρόφωνα είναι σε λειτουργία και πολύ καλά. Δεν χρειάζονται φωνές. Ηρεμήστε, κύριοι συνάδελφοι, για να μιλήσει ο συνάδελφος».

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ (Πρόεδρος της Βουλής): «Πού τα βρήκατε τα τριάντα χρόνια»;

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Νικήτας Κακλαμάνης): Κύριε Πρόεδρε, τώρα αναγκάζομαι να απευθυνθώ σε εσάς».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή