ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κατάργηση των χρεώσεων περιαγωγής από τον Ιούνιο του 2017

ΕΛΕΝΗ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Τέλος στις χρεώσεις περιαγωγής αποφάσισε σήμερα το Κολέγιο των Επιτρόπων με το μέτρο να τίθεται σε ισχύ τον Ιούνιο του 2017.

Οι αρμόδιοι επίτροποι Α. Άνσιπ και Γ. Έτινγκερ ανακοίνωσαν σήμερα στις Βρυξέλλες την απόφαση της Επιτροπής που θα επιτρέπει τις κλήσεις μηνύματα και χρήση δεδομένων χωρίς “έξτρα” χρεώσεις μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση για ανθρώπους που ταξιδεύουν, βρίσκονται σε διακοπές η δουλεύουν τακτικά σε άλλη χώρα της Ε.Ε.

Ο Επίτροπος Α. Άνσιπ τόνισε ότι θα υπάρχουν δικλίδες ασφαλείας που θα προστατεύουν τις εταιρείες τηλεπικοινωνίας από πελάτες που μπορεί να εκμεταλλευτούν αυτή την νέα ρύθμιση και να αποκτήσουν κάρτα sim σε μία χώρα με πολύ χαμηλές χρεώσεις και να την χρησιμοποιούν σε άλλη.

Η τελευταία πρόταση της Επιτροπής αναφερόταν σε ένα χρονικό όριο 90 ημερών που θα ίσχυε η μη χρεώση της περιαγωγής, άλλωστε μόλις το 0,1 των ευρωπαίων σύμφωνα με την Eurostat περνάνε πάνω από 90 μέρες σε άλλη χώρα από την δική τους. Όμως ακόμα και αυτό το χρονικό όριο προκάλεσε αντιδράσεις με αποτέλεσμα ο κ. Γιουνκέρ, πρόεδρος της Επιτροπής να το αποσύρει και η τελική πρόταση να μην διαθέτει κανένα χρονικό όριο.

Τώρα αναμένεται να περάσει από την αρμόδια επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου και η Επιτροπή να έχει έτοιμη την τελική πρόταση μέχρι τον Δεκέμβριο που πρέπει να πάρει το "πράσινο φως" από το Συμβούλιο.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ