Tο..«μέσαιο δάχτυλο» έδειξε στους Ευρωβουλευτές o Φιλιππινέζος πρόεδρος

Tο..«μέσαιο δάχτυλο» έδειξε στους Ευρωβουλευτές o Φιλιππινέζος πρόεδρος

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με σειρά  «απάντησε» ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε στην Ευρωπαϊκή Ένωση –έπειτα από ανάλογες αντιδράσεις εναντίον της διεθνούς κοινότητας– με αφορμή την κριτική που του ασκήθηκε για την εκστρατεία που έχει ξεκινήσει για να πατάξει την εγκληματικότητα στη χώρα του.

Ο Ντουτέρτε συνόδευσε τα λόγια και με μια χαρακτηριστική, υβριστική χειρονομία εναντίον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το οποίο καταδίκασε πρόσφατα «το κύμα εξωδικαστικών εκτελέσεων και δολοφονιών» στις Φιλιππίνες.

«Τους λέω να πάνε να γ… Το κάνετε αυτό για να εξιλεωθείτε από τα αμαρτήματά σας», είπε απευθυνόμενος στους ευρωβουλευτές, σε ομιλία του στην πόλη Νταβάο που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό κανάλι ABS-CBN.

Ο 71χρονος πρώην δικηγόρος είχε καθυβρίσει με τον ίδιο τρόπο και άλλους διεθνείς οργανισμούς, όπως τον ΟΗΕ, ενώ είχε προχωρήσει σε απρεπή σχόλια και για τη μητέρα του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα 

Ο αμφιλεγόμενος πολιτικός εξελέγη πρόεδρος των Φιλιππίνων τον Μάιο, με την υπόσχεση ότι θα εξαλείψει τη διακίνηση ναρκωτικών μέσα σε έξι μήνες.

Μετά την ορκωμοσία του, τον Ιούνιο, έχουν σκοτωθεί περίπου 3.000 άνθρωποι, οι μισοί από αστυνομικούς και οι υπόλοιποι από άγνωστους δράστες, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία των αστυνομικών αρχών.

Την Κυριακή ανακοίνωσε ότι θα παρατείνει για άλλους έξι μήνες την εκστρατεία του για την πάταξη της εγκληματικότητας διότι το πρόβλημα του λαθρεμπορίου ναρκωτικών αποδείχθηκε πιο σοβαρό απ' ό,τι πίστευε.

Την περασμένη εβδομάδα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εξέφρασε ανησυχίες για «τον εξαιρετικά υψηλό αριθμό των προσώπων που σκοτώνονται σε αστυνομικές επιχειρήσεις» και ζήτησε από τη Μανίλα να ξεκινήσει άμεσα έρευνα για τις δολοφονίες αυτές.

Ο Ντουτέρτε επιφύλαξε ιδιαίτερη μεταχείριση στη Γαλλία και τη Βρετανία, δυο χώρες που τις χαρακτήρισε «υποκριτικές».

Οι αποικιοκράτες πρόγονοι των ευρωβουλευτών σκότωσαν "χιλιάδες Άραβες" και άλλους λαούς, είπε.

«Το παίζουν ηθικοί για να ελαφρύνουν το αίσθημα ενοχής τους. Ποιον σκότωσα εγώ; Αν αληθεύουν τα στοιχεία, 1.700, όμως ποιοι είναι αυτοί; Είναι εγκληματίες. Και αυτό το αποκαλείτε γενοκτονία;», συνέχισε.

«Και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει το θράσος να με καταδικάζει. Το επαναλαμβάνω λοιπόν, να πάτε να γ…», κατέληξε, δείχνοντας το μεσαίο δάχτυλό του στις Βρυξέλλες…

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή